Стана ясно, че има нужда от истински дебат. В рамките

...
Стана ясно, че има нужда от истински дебат. В рамките
Коментари Харесай

Мария Габриел: Истанбулската конвенция дава защита на жертвите на насилие



Стана ясно, че има потребност от същински спор. В рамките на обществото имаше потребност от това. Нека дебатът се случи. Жертвите би трябвало да знаят, че имат място в това общество. Това сподели еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Имаше задоволително време за полемика по текстовете на Истанбулската спогодба, само че очевидно би трябвало да има нова и по-задълбочена “, означи тя.

„ Това е най-значимият интернационален контракт, който дава систематичен надзор над формите на принуждение. Тя дава отбрана на жертвите. Конвенцията дава подтик да актуализираме законодатеклството си. Истанбулската спогодба излъчва доста мощен сигнал пред интернационалната общественост. Тя дава мощ на жертеите да приказват, тъй като те мълчат, те се опасяват “, акцентира Габриел.

В нито един от европейските езици „ джендър “ не значи пол. За нас в България мъжете и дамите са физичаски пол. Тя не цели да променим това, което имам е като модел. Тя цели да кажем, че за нас толерантността на насилието е нулева “, посочи еврокомисарят ни.

„ Борбата със стандартите е в основата на Истанбулската спогодба. Да създадем тъй че в обществото ни да заявим, че мъжете и дамите са равноправни. Жената е майка, само че и експерт, освен стопанка “, прикани Мария Гаабриел.

По думите й формите на принуждение еволюират. Все повече дамите стават жертви на принуждение онлай и в обществените мрежи. „ Целта е да няма към този момент убити дами, мъже, деца “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР