Стан Вавринка безспорно пази едни от най-приятните си спомени именно

...
Стан Вавринка безспорно пази едни от най-приятните си спомени именно
Коментари Харесай

Бившият шампион е аут: Физически проблеми разделиха Вавринка от успех на старта в Мелбърн

Стан Вавринка несъмнено пази едни от най-приятните си мемоари точно на Откритото състезание на Австралия, където през 2014 година завоюва своята дебютна купа от Големия шлем. В момента обаче швейцарецът се намира надалеч от най-хубавите си дни и през днешния ден инкасира четирисетово проваляне още на старта от възпитаника на Мариан Вайда - Алекс Молчан.

Бившият №3 изпитваше съществени физически проблеми в региона на коляното, които му попречиха да покаже най-хубавото от себе си. Той на няколко пъти трябваше да вземе медицински таймаут и макар своята борбеност напусна корта като изгубил след петсетова борба, приключила със 7:6(3) 3:6 6:1 6:7(2) 4:6. По този метод Молчан се класира за втория стадий на шампионата, където ще се изправи срещу някого всред Феликс Оже-Алиасим и Вашек Поспишил.

В откриващия сет швейцарският представител бе по-агресивният от двамата и уинърите от неговата ракета бяха извънредно срещано събитие. Същевременно обаче непрестанно растеше и броят на непредизвиканите му неточности, заради което той по този начин и не успяваше да вземе предимство. Изходът на частта пристигна в тайбрек, където опитът на Вавринка му оказа помощ небрежно да си построи задатък от два минибрейка и 4:0, който след това запази, с цел да открие общия резултат.

Шампионът от 2014-а придвижи стремежа си и в първия гейм от втория сет, осъществявайки пробив, но оттова насетне равнището му на игра доста се намали и печелившите удари отстъпиха място на непредизвиканите грешки. Той изпитваше проблеми с напредването си по корта, което разреши на словака да навакса изоставането, след което и да осъществя нов брейк, за да поведе с 5:2 и да си подсигури триумфа в тази част.

В третия сет Молчан не съумя да се възползва от очевидно неоптималното физическо положение на противника, така като словакът пласираше ударите си в центъра на корта без каквато и да е заостреност, като по този метод откриваше пред някогашния №3 опция да приключи с уинър. Благодарение на това Вавринка реализира два пробива и влизайки в серия от 5 следващи извоювани гейма, поведе в обособените елементи.

Четвъртият сет също започва с компликации за швейцареца, който още веднъж бе заставен да вземе медицински таймаут. Въпреки това обаче той въпреки всичко съумя да се възползва от съмненията на съперника, с цел да поведе с пробив и 4:2. Стан даже се снабди с опция за втори пробив, но тогава последваха извънредно слаби минути за някогашния първенец, който, сервирайки за успеха, бе продънен, а по-късно загуби и сета в тайбрек.

На старта на петата част двамата си размениха по един пробив и равенството се възвърна за 2:2. Оттам насетне обаче силите на швейцареца бяха на привършване и той позволи да загуби подаването си още два пъти, което докара до изоставането му с 2:5. Веднъж поел контрола върху събитията, Молчан не разреши да се стигне до поврат и след цели 4 часа и 24 минути постави точка на конфликта в своя изгода.

Molcan magic
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР