Стамен Янев е махнат от шефския пост в Българската агенция

...
Стамен Янев е махнат от шефския пост в Българската агенция
Коментари Харесай

Сменят адвокат на Кирил Петков в агенцията за инвестиции

Стамен Янев е махнат от шефския пост в Българската организация за вложения (БАИ). Това, че дълги години е бил един от фирмените юристи на премиера Кирил Петков не му помогнало да резервира поста си, осведоми. От министерството на вложенията са обяснили, че най-вероятната причина за махането на Янев са така наречен „ златни паспорти “. Шефът на БАИ към този момент бе викан на разпит в профилираната прокуратура, където стартира инспекция по сигнала на Движение за права и свободи. Отговорност на БАИ е потвърждаването на размера на вложенията, против които чужденци получават българско поданство. Голяма част от тези вложения се оказват кухи, се твърди в сигнала до прокуратурата. В неделя Янев е споделил пред, че не му е известно да е отхвърлен от БАИ.

На мястото на Стамен Янев е назначен Богомил Богомилов. Янев обаче към този момент остава в надзора на Българската банка за развиване, където ще получава към 7 000 лева заплата месечно, откакто към този момент не е отпред на Българската организация за вложения.

Стамен Янев бе и ръководител на Държавно дружество и ръководство и стопанисване на язовири в нарушаване на закона. Съгласно член 139в от Закона за водите, ръководител на Държавно дружество и ръководство и стопанисване на язовири е министърът на стопанската система или избран от него заместник-министър. На 25 февруари той е отхвърлен от тази позиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР