Стълпотворение от пловдивски управленци имаше вчера на най-новото магнетично място

...
Стълпотворение от пловдивски управленци имаше вчера на най-новото магнетично място
Коментари Харесай

Новото бижу на Пловдив вече блести, но забрави ли Общината за щетите от пързалката?

Стълпотворение от пловдивски управленци имаше през вчерашния ден на най-новото магнетично място на града – „ Форум Север”. Изключителното завещание на Филипопол най-сетне закупи тип, който заслужава, като всеки един детайл по него се виждаше, че е изработен по конец. Докато обаче кметът режеше лентата на Форума, по-малко от 200 метра, към момента стоят следите от ледената пързалка.

През февруари TrafficNews видя, че по новата настилка на площад „ Централен”, има извънредно доста вреди от разположената пързалка. Тогава комисия от Общината стартира проучване и откри, че на ремонт предстои 400 кв.м от новия площад. Стана ясно, че има две варианти – или компанията да си възвърне вредите, или Общината да го направи и да си търси парите от тях.

Като че ли обаче този проблем бе пропуснат, или най-малко виновните за него се вършат на прелестно разсеяни за него. Резултатът е, че тук-там плочите са още по-надигнати, а нищо чудно скоро неравностите да станат по-големи.

От Община Пловдив обявиха, че отчетът за площада е импортиран и компанията скоро би трябвало да стартира възобновяване. Кога обаче – не е ясно.

Хубаво е обаче, когато се откриват нови места, както е в тази ситуация с Форум Север, да се обръща внимание и на поддръжката им, с цел да не се случват сходни обстановки, както с площада.

Градските управляващи въпреки всичко са си взели поука, като от тази година пързалката ще бъде ситуирана върху подлеза на „ Гладстон”. Там структурата е подсилена, а също така настилката не е на пясъчна основа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР