Стадионите в градовете Ал-Уакра и Ал-Хор, които се строят в

...
Стадионите в градовете Ал-Уакра и Ал-Хор, които се строят в
Коментари Харесай

Световно за милиони: Катар вече е готов с два стадиона за Мондиал 2022

Стадионите в градовете Ал-Уакра и Ал-Хор, които се строят в Катар особено за международното състезание по футбол през 2022 година, ще бъдат пуснати в употреба през 2019-а, оповестиха за ТАСС от организационния комитет на шампионата.

" Стадионите " Ал-Уакра " и " Ал-Бейт ", които се строят за Мондиал 2022, се намират в завършващи стадии на строителството и ще бъдат пуснати в употреба през 2019 година. Освен това, до края на годината е планувано завършването на строителството на стадионите " Катар Фондейшън " в Доха и " Ал-Райън " ", се споделя в изказването.

Стадион " Ал-Уакра " е с потенциал 40 хиляди места и е изработен в жанр на обичайната арабска лодка. Видът на оборудването е отдадено на мореплавателите в Персийския залив. Стадион " Ал-Бейт " в Ал-Хор е с 60 хиляди места и е във формата на обичайната арабска шатра.

Стадион " Ал-Райън " ще отразява гостоприемството на Катар и е с потенциал 40 хиляди места, а стадион " Катар Фондейшън " ще съчетава в себе си актуалните технологии и просвета и ще бъде за 45 хиляди фенове.

За Мондиал 2022 ще бъдат издигнати или реконструирани осем стадиона. В момента в употреба е един - " Халифа " в Доха, който е с потенциал 40 хиляди места. Световното състезание по футбол в Катар ще се организира от 21 ноември до 18 декември 2022 година в седем града на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР