Стадион Фищ в Сочи ще приеме мачове от световното първенство

...
Стадион Фищ в Сочи ще приеме мачове от световното първенство
Коментари Харесай

Стадионът в Сочи спази предписанията на ФИФА и е напълно готов за световното първенство

Стадион " Фищ " в Сочи ще одобри мачове от международното състезание по футбол следващата година, похвалиха се от управлението на оборудването. Световната футболна централа (ФИФА) издаде наставления към " Фищ ", с цел да може да дава отговор на всички критерии за шампионата на планетата. Губернаторът на Краснодарска област Вениамин Кондратиев заяви, че всичко е приключено в период и ФИФА към този момент е предходна на ревизия.

" Стигнахме на финалната права и към този момент умерено мога да кажа, че отстранихме всички забележки, които ФИФА имаше след Купата на конфедерациите. Стадион " Фищ " е изцяло подготвен за хазаин на международното състезание. Сменихме изцяло тревното покритие, извършихме корекции по покрива на стадиона и същи по този начин построихме спомагателна естрада за 4300 души. Така към този момент оборудването може да приема повече от 45 хиляди души ", изясни Кондратиев пред организация ТАСС.

Той означи, че сега в региона на Краснодар се работи по създаване и реорганизация на осем подготвителни стадиони в местата за настаняване на тимовете участници. Завършването на работата по всички обекти е планувано за април 2018 година

Фотогалерия: Строящите се игрища за международното състезание в Русия >

Освен това са инспектирани повече от 5500 места за краткотрайно настаняване на тимове участници, почитатели и сътрудници, включително 2200 хотела в цялата област.

" В нашата област по време на шампионата ще има 1580 доброволци. По отношение на инфраструктурата ние към този момент имаме създадени и утвърдени проекти за отделяне на специфичен парк в Сочи, който да приема всички почитатели, по този начин ще има зона, където мачовете да се гледат и отвън стадиона. Закупени са нови 100 рейса, както и 70 електрически мотриси, които да обслужват превоза по време на шампионата ", добави Кондратиев.

Междувременно ФИФА инспектира и стадиона във Волгоград, към който имаше подозрение, че ще бъде подготвен. " Волгоград сцена " към момента се строи, само че срокът ще бъде спазен, разгласи шефът на отдела на ФИФА за осъществяване на надпревари и събития Колин Смит.

 Стадионът във Волгоград, при започване на градежа през 2015 година
© Reuters

Стадионът във Волгоград, при започване на градежа през 2015 година

" В момента не виждаме опасности, които да попречат на строителството и то да бъде прекратено. Има условия, които би трябвало да се съблюдават, само че имаме уверението на строителите, че всичко ще бъде свършено. Засега се движим по проект ", сподели Смит.

Съоръжението " Волгоград сцена " се строи на мястото на опустошения Централен стадион в града, на десния бряг на река Волга. Той ще има потенциал от 45 хиляди места и ще бъде първият в Русия с покрив от кабелни структури. Крайният период на градежа е декември, като от организационния комитет са уверени, че ще го спазят.

Съвместна делегация на ФИФА и организационния комитет " Русия 2018 " би трябвало да посети още четири уреди с изключение на тези в Сочи и Волгоград. Основната цел на визитата е да се обсъдят оперативните действия на стадиона по време на шампионата.

Световното състезание в Русия следващата година стартира на 14 юни и ще приключи на 15 юли. Мачовете ще се играят в 11 града: Москва, Санкт Петербург, Казан, Нижни Новгород, Саранск, Калининград, Волгоград, Екатеринбург, Самара, Сочи и Ростов на Дон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР