Стачките в европейската гражданска авииация продължават в разгара на същинското

...
Стачките в европейската гражданска авииация продължават в разгара на същинското
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Западна Европа заради отменени полети

Стачките в европейската гражданска авииация не престават в разгара на същинското начало на летния туристически сезон

Трудовите разногласия за условия на труд и възнаграждение се разиграват на фона на високата инфлация и нежното възобновяване на трафика след пандемията от Ковид-19, осведоми

Засегнати са обичайни дестинации като Франция и Испания. Превантивно са анулирани една пета от полетите на летище Роаси - Шарл-де Гол в Париж.

Отменени са 20 на 100 от полетите сред 7 и 14 часа от и за най-голямото френско летище поради митинг на противопожарните служби. Недоволните към този момент отхвърлиха като незадоволително предложение за 4 % растеж на заплатите. Синдикатите са подали предизвестие за нова стачка на Роаси-Шарл-де Гол и за идната събота и неделя, когато стартира лятната учебна почивка във Франция.

15 полета от и за Испания на нискотарифните превозвачи Изиджет и Райънеър бяха анулирани поради стачки на кабинния екипаж. Закъснения има при други 175 полета. Синдикатите в Райънеър оповестиха до края на месеца още три прекъсвания на работа за по четири дни на 10-те испанския летища, на които оперира ирландският авиопревозвач. Недоволните упорстват за по-добри условия на труд, като за останалите им сътрудници в Европа. Трудовият спор изненада неприятно туристи в Палма де Майорка.

С искане за съблюдаване на трудовото законодателство и покачване на заплатите предходната седмица стачкува личният състав на "Райънеър " и в други европейски страни като Португалия, Белгия, Италия и Франция.

Споразумение за второ удължение на договарянията отсрочи началото на безсрочна стачка на водачите в Скандинавските авиолинии. Новият период за пробив е 12 на обяд в понеделник.

"Да, напредваме. В противоположен случай нямаше да отложим крайния период. Все още обаче се разграничаваме в позициите си ", съобщи Мариан Хернес - основен посредник - SAS.

Недоволните стачкуват против орязване на заплащането в границите на проект за преструктуриране, който да подсигурява оцеляване на компанията след серия загуби и избавителни проекти от началото на ковид-пандемията през 2020-а.

Потърпевши от закъснели или анулирани полети във Франкфурт са били съветвани сами да потърсят багажа си при опция за доставка на по-късна дата, оповестява Ройтерс. Германия смекчи разпоредбите за наемане на задгранични служащи с цел да компенсира неналичието на личен състав за натоварения летен сезон и възобновените авиопътувания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР