Стачката, която засегна различни сектори - като се започне от

...
Стачката, която засегна различни сектори - като се започне от
Коментари Харесай

Десетки хиляди по улиците на Буенос Айрес срещу бюджетните икономии на президента Милей

Стачката, която засегна разнообразни браншове - като се стартира от превоза и се стигне до банките, е най-голямата демонстрация на опълчване против проектите на Милей за понижаване на бюджетните разноски и за приватизации, откогато той встъпи в служба предишния месец.

Милей завоюва президентските избори в края на предходната година с обещания да се оправи с проблемите на аржентинската стопанска система, която изнемогва под тежестта на инфлация от 211% и на големи задължения. Стачката бе проведена от авторитетната Обща конфедерация на труда.

" Трудовата промяна на държавното управление има за цел да бъдат орязани правата на трудещите се ", сподели Пабло Мояно, водач на синдиката на водачите на тежкотоварни коли.

Въпреки че стачката обхвана доста браншове, държавното управление на Хавиер Милей се зарече да не се отклонява от проекта си за промени. Позицията на новото държавно управление е, че строгите ограничения са нужни след години на прекомерно огромни бюджетни разноски, които са сложили Аржентина в тежко състояние предвид на задълженията, които има към локални и задгранични кредитори.

" Няма стачка, която да може да ни спре, няма опасност, която може да всее боязън у нас ", съобщи министърката на сигурността Патрисия Булрич в обществената мрежа " Екс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР