Стабилна активност се наблюдава на пазара на офис площи. До

...
Стабилна активност се наблюдава на пазара на офис площи. До
Коментари Харесай

Компаниите все по-взискателни при избора на офис сгради

Стабилна интензивност се следи на пазара на офис площи. До края на 2019 се чака да бъдат отдадени над 150 000 кв. м, а втората половина на годината обичайно се отличава със доста по-висока интензивност. Обемите на отдадените площи за последните две години потвърждават устойчивото търсене на офис площи, забележими в статистиката на огромните консултантски компании. Основен мотор, задаващ и нови стандарти в проектирането и построяването на офис здания са разрастването на фирмите, консолидацията на световните компании както и навлизането на нови компании в България. Запитванията към плановете с отлична локация и изключителни механически параметри започват още в начален стадий на тяхното създаване. Това разяснява Таня Косева-Бошова, ръководещ партьор в Park Lane Developments. Компанията разгласи публично през днешния ден стартирането на най-новия си план -  Park Lanе Office Center. Той ще бъде ситуиран в бързо разрастващата се зона „ Хладилника “ и след построяването си ще предложи 23 500 кв. м офис и търговски площи Клас А на пазара в София.

Park Lane Office Center се отличава с по-голяма от нормалната чиста височина на таваните – 3.10 м и огромни прозорци (2.30 метра необятни и 3.10 високи), които разкриват неповторима панорама към планината Витоша. 

Концепцията е дело на архитектурно студио Planning, с водещ проектант Илиан Илиев - компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес здания в България, дружно с Chapman Taylor от Англия, международен водач в проектирането на публични здания. Интериорният дизайн е предоставен на VIArchitects – архитектурно бюро с богат опит в интернационалните планове за бизнес и жилищни парцели. Главен реализатор за строителните действия е Pipe System, а изкопите и укрепването за изпълнени от компания Венков Инженеринг. Очаква се постройката да бъде приключена през 2021 година.

„ При избора на локация, огромните интернационалните компании проучват опциите във всички региони на София - мащабът на града го разрешава. Преди 10 години бул. Цариградско шосе стартира да се развива като най-активната офис зона на столицата, а в този момент след разширението на метрото, откриването на Парадайз център и трансформацията на индустриалните фабрики в регион Лозенец, се оформи най-новата бизнес дестинация на София - регион Хладилника. ", споделя още Таня Косева-Бошова

Облагородената среда трансформира зоната в желано място за живеене и работа. А огромните компании от ден на ден се преценяват с  желанията и настройките на чиновниците си за местоположението на работното място, сочат още наблюденията на специалистите на пазара на офис площи.

Съревнованието за квалифицирани експерти е причина за все по-високите критерии и условия на фирмите в избора на постройка. Мястото, което населяват, би трябвало да кореспондира с духа и полезностите на компанията, с които чиновниците да се асоциират, показва още Таня Косева-Бошова.

Сред другите значими причини за решението в коя постройка да се разположи офисът на една компания са репутацията на вложителя, професионалният опит и финансовата обезпеченост, които подсигуряват качественото довеждане докрай на обекта.

Основният акционер в най-новия план на пазара за офис площи e Park Lane Developments - взаимно сдружение на водещия холдинг за недвижими парцели в България – AG Capital и ръководещия шеф Таня Косева-Бошова. Финансов вложител в офис плана е предприемачът Дилян Павлов - съосновател на Динамо Софтуер. Павлов има над 20 години опит в IT и финтех бранша. През 2017 година продава Динамо Софтуер, компания за облачно основани системи за ръководство на вложения и капиталови портфейли на американския фонд за дялови вложения San Francisco Partners.

„ Бизнесът с недвижими парцели обичайно притегля интереса на хора със свободен капитал, тъй като видимо дава благоприятни условия за висока рентабилност с невисок риск. Кризата през 2008 година обаче сподели на доста самостоятелни участници-неспециалисти, изкушили се да започват лични планове, че високата възвращаемост не е обезпечена. С развиването на пазара, ставаме очевидци на нов вид инвестиции – дялово присъединяване в компании, ръководени от хора с дълготраен професионален опит в бранша. ", разяснява Таня Косева-Бошова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР