Стабат Матер - едно от най-емблематичните произведения на Джоакино Росини

...
Стабат Матер - едно от най-емблематичните произведения на Джоакино Росини
Коментари Харесай

На Велика сряда: Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира „Стабат Матер“

" Стабат Матер " - едно от най-емблематичните творби на Джоакино Росини ще бъде изпълнено на Велика сряда на сцената на Държавна опера - Стара Загора.  Диригент ще бъде старозагорския митрополит Киприан.

История за вярата и страданието. Това е в основата на " Стабат Матер ", който намира своето място в сегашното под дирижирането на негово високопреосвещенство митрополит Киприан.

" Произведение, което съдържа извънреден драматизъм, само че и наслада от това, че се извърши писанието, че пристигна спасителя на света, който да ни избави от първородния грях ", изясни старозагорският митрополит Киприан.

Той ще отлети на 15 април

Църковното произведение възпява страданията на Христовата майка пред кръста на Спасителя и неслучайно събитието ще се организира по време на буйната седмица.

" Имаме опция да се съберем, да бъдем дружно точно в такива музика и да усетим и болката и страданието, да усетим и вярата, вярата и любовта, с която майката божия ни обгърна ", добави старозагорският митрополит Киприан.

" Едно прелестно в действителност произведение на Росини, което се извършва по Великден ", сподели солистът Ивайло Йовчев.

„ Стабат Матер “ не е първото произведение, което архиереят дирижира и дефинира музиката като свят подарък.

Страстната седмица е последната от живота на Исус Христос

" Музиката е подарък от Бога и доста пъти съм казвал, че този човек, който занемари дадената му заложба от Бога, наскърбява и Бога ", съобщи старозагорският митрополит Киприан.

А за идните празници, пожелава на българите цялост: " Да знаят, че Христос победи гибелта, няма невъзможни неща в този свят. "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР