ССветовният шампион с Франция Пол Погба получи 4-годишно наказание да

...
ССветовният шампион с Франция Пол Погба получи 4-годишно наказание да
Коментари Харесай

Край на кариерата на Погба заради употреба на допинг

ССветовният първенец с Франция Пол Погба получи 4-годишно наказване да не се занимава с футбол поради позитивна допинг проба. Играчът на Ювентус я даде през август предходната година, като бе открито съществуване на неразрешено вещество тестостерон в кръвта му. Това се случи след откриващия мач за сезона против Удинезе.

Адвокатите на футболиста се надяваха да реализират съглашение с управляващите и да издействат по-леко наказване, само че Погба получава допустимо най-тежката глоба. Французинът ще навърши 31-години през идващия месец и това решение най-вероятно поставя завършек на неговата професионална кариера. Погба стана международен първенец с националния тим през 2018 година, както и европейски вицешампион две години по-рано.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba)

Юноша е на Манчестър Юнайтед, като доста млад мина в Ювентус. След това се върна при „ алените дяволи “ през 2016-а за рекорден трансфер от 105 милиона евро, а през 2022-а бе освободен и още веднъж заигра за Ювентус. В кариерата си има още извоювана Висшата лига (2010/11), четири пъти Серия „ А “ (2013, 2014, 2015 и 2016), два пъти Купата на Италия (2015 и 2016), както и Лига Европа (2017).

Футболистът Погба се славеше с голямо самочувствие, а това се удостовери при второто му овакантяване на Манчестър Юнайтед. Тогава в личен документален филм разгласи, че предлагането към него за нов контракт от 290 хиляди паунда седмично било „ смешно “. Въпросният филм The Pogmentary е един от най-ниско оценените в авторитетния уебсайт за кино IMDB, като е с оценка 1,1.

Източник: corner.dir.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР