Сснимка: PexelsЛявата платформа Левицата! обяви, че ще обжалва пред Върховния

...
Сснимка: PexelsЛявата платформа Левицата! обяви, че ще обжалва пред Върховния
Коментари Харесай

Партии обмислят да сезират ВАС заради решението на ЦИК за изборните протоколи

Сснимка: Pexels

Лявата платформа " Левицата! " разгласи, че ще апелира пред Върховния административен съд решението на ЦИК за отпадане на обособеното записване в протокола на резултатите от машинното и от хартиеното гласоподаване. Така в документа ще има единствено една графа- брой действителни гласове, оповестява Българска национална телевизия.

Според лявото обединяване това дава предпоставки за измами във вота и за погрешно отчитане на резултатите от машинното гласоподаване. От " Демократична България " също обявиха, че обмислят да апелират вчерашното решение на Централната изборна комисия.

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов написа във Facebook, че решението опонира на духа на Изборния кодекс и ще сътвори още повече съмнение в изборния развой. Заради решението Цветозар Томов подаде оставка като представител на Централната изборна комисия.

Решението протоколът, в който се вписват резултатите от секционните комисии, да има единствено една колона - с общия резултат от гласуването с хартия, и с машина беше подкрепено от представители на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР