США ще разположат ядрено оръжие във Великобритания в отговор на

...
США ще разположат ядрено оръжие във Великобритания в отговор на
Коментари Харесай

САЩ ще разположат ядрено оръжие във Великобритания в отговор на руските ракети в Беларус

США ще разположат нуклеарно оръжие във Англия в отговор на разполагането на съветски ракети в Беларус. В базата на Военновъздушни сили Лакенхит, която се намира на към 100 км. от Лондон ще бъдат ситуирани две ескадрили от изтребители-бомбардировачи F-35, които могат да носят нуклеарни бойни заряди, оповестява The Telegraph.

Пак там ще бъде ситуирано и вместилище на нуклеарно оръжие.

F-35, самолети от пето потомство, основани по технологията " стелт " ще бъдат изпратени в базата в края на тази година.

В момента към 150 американски нуклеарни бомби B-61 се намират на териториите на Белгия, Германия, Нидерландия, Италия и Турция.

Връщането на нуклеарните оръжия на английска територия е сигнал към Русия, разяснява Хемиш де Бретън-Гордън, някогашният командващ на силите за химическа, биологическа и нуклеарна защита на Англия.

" Ние сме в обстановка, когато един тиранин в нестабилна страна заплашва да употребява нуклеарно оръжие и единственият метод да бъде спрян е да му бъде показано, че ние ще отговорим равностойно ", съобщи Бретън-Гордън.

Изданието напомня, че в края на март на територията бяха разположения съветски нуклеарни оръжия, по " молба " на Лукашенко към съветския президент Владимир Путин.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР