Сряда вечер (2 март) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“

...
Сряда вечер (2 март) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“
Коментари Харесай

„БНТ Представя“ филм за Стефан Цанев

Сряда вечер (2 март) от 21:00 ч., поредицата „ Българска национална телевизия Представя “ по Българска национална телевизия 1, ще излъчи филм за Стефан Цанев – „ Живях аз 100 живота “.

Епизодът на документалната поредност на публичната телевизия „ Българска национална телевизия Представя “, отдаден на поета, публицист и драматург, дава на феновете незабравимите срещи на Стефан Цанев с Евтушенко, Иван Радоев и Елисавета Багряна.

„ Не знам дали се научих да прощавам, само че омразата не е избавление. “, споделя Стефан Цанев за най-трудните моменти в живота си пред сценариста на кино лентата Поли Златарева. Тя влиза в морския дом на писателя, където той е приютен зад бюрото си и се връща обратно към детството си, към дамите белязали живота му и към писането като съображение за битие. Зрителите ще научат за революциите в поезията, за живота жертван на театъра, за приятелите, предателите и за опитите да бъде забравено името Стефан Цанев. Режисьор на продукцията е Дамян Петров, а оператори са Хрисимир Данев и Анна Андреева.

Гледайте поредицата „ Българска национална телевизия показва “ на 2 март (сряда) от 21:00 ч., по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР