Сряда, 17 май е обявен за неучебен денза учениците от

...
Сряда, 17 май е обявен за неучебен денза учениците от
Коментари Харесай

Неучебен ден за учениците и без синя зона в Деня на Габрово

Сряда, 17 май е разгласен за неучебен денза учениците от всички образователни заведения на територията на общината. За тях и във връзка празника всички културни институти ще бъдат с вход свободен.

В Деня на Габровозоните за платено паркиране на територията на града ще бъдат безвъзмездни.

Програмата за деня ще стартира в 10:00ч. с молебен за благоденствие в Храм „ Успение на Пресвета Богородица “, след което кметът ще издигне тържествено знамето на града пред Община Габрово. Инициативата „ Нарисувай Габрово “ и тази година ще се състои на площад „ Възраждане “ от 11:00 ч., с упоритостта тя да се трансформира в традиция, в която всяка последваща година възпитаници от габровските учебно заведение показват своя цветен и въодушевяващ взор към родния град.

Всяка година по това време габровските художници показват свои произведения в „ Художествена галерия, отдадена на Празника на Габрово “. Кой ще получи премията на Община Габрово ще се разбере на 17 май от 17:00 ч. в ХГ „ Христо Цокев “.Програмата в галерията ще продължи с показване на изложбата на Стоян Илев " С убеденост на сомнамбул ".

Кулминацията на Деня ще е Тържественото връчване на оценките Почетен знак и Почетен жител на Община Габрово. Събитието ще се състои в зала „ Възраждане “ от 18:00 ч.

В 18:30 ч. в парк „ Маркотея “ съставите при НЧ „ Габрово 2002 “ са подготвили специфичен концерт - привет за габровци и гостите на града, както самоте умеят.

С целопазване на публичния ред, сигурността на жителите и сигурността на придвижването на17.05.от 10.00 ч. до 13.00 ч. придвижването на МПС по бул. „ Априлов “ от пресечката с ул. „ Възраждане “ до пресечката с ул. „ Лазар Донков “ /пл. „ Възраждане “/ ще бъде прекратено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР