Срутени и изоставени сгради, прахоляк, масови анонимни гробове – след

...
Срутени и изоставени сгради, прахоляк, масови анонимни гробове – след
Коментари Харесай

Срутени сгради, прахоляк, масови гробове - ето какво остана от Мариупол след година война


Срутени и изоставени здания, прахоляк, всеобщи анонимни гробове – след една година война. Пристанищният град беше поле на яростни борби сред войските на Москва и Киев.

Преди в града са живеели повече от 450 хиляди души.

Снимка: Reuters


Мариупол на няколко пъти беше основен в борбите в Украйна през последната година. Една от първите офанзиви на Русия, поразили цивилни цели, беше точно против , който в този момент е изцяло погубен. Тогава вътре в постройката се бяха барикадирали доста фамилии с деца с вярата, че ще намерят заслон по време на съветските офанзиви.

Снимка: Reuters


По-късно се случи и . В металургичния цех в града се бяха барикадирали бойци на Украйна, измежду които и военни от батальона Азов. Това се случи откакто силите на Киев започнаха да се изтеглят последователно от града. и проруските сили от региона.

Снимка: Reuters


Сега Мариупол е нереален град. Останали са доста малко здрави постройки и доста малко хора, които да живеят в тях. Местните прекарват дните си в полеви условия.

Снимка: Reuters


А на поле наоколо до града се издигат стотици дървени кръстове с номера на тях. Анонимните гробове на мъже и дами – било то украинци или руснаци – които са паднали мъртви в боевете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР