Сроковете, които бяха заложени в правилата за промени в Констититуцията,

...
Сроковете, които бяха заложени в правилата за промени в Констититуцията,
Коментари Харесай

Славов: Преместването на ПСА е закъсняло с 33 години

Сроковете, които бяха заложени в разпоредбите за промени в Констититуцията, споделят, че идната седмица ще е второто и третото гласоподаване. Преместването на Паметника на Съветската армия е закъсняло с 33 години. Дългото прощаване със знаците на тоталитаризма е един от проблемите на нашето общество. В демократичните страни тези въпроси от дълго време са решени, тъпо е, че ние спорим 33 години по-късно. Това сподели в изявление за " Панорама " министърът на правосъдието Атанас Славов. 

" Ключовото за идната седмица е гласуването на конституционните промени и бюджета на страната ", акцентира той. 

По думите му проблемите с корупцията не могат да се решат единствено със структурни промени. " Но тези, които предприехме, са извънредно значими, с цел да не бъдат политически притискани съдиите, а Прокуратурата да знае, че носи отговорност ", добави Славов. 



Той добави, че " опъването на чадъри за някои хора " ще се реши.

" Нидерландия даде зелена светлина за участието ни в Шенген - това стана допустимо с помощта на тези конституционни промени. Следващата седмица ще бъдат признати. Това е посланието, което ние сме изпратили към сътрудниците ни ", разяснява още министърът на правораздаването. 

По думите му, след приемането на измененията в Конституцията срокът на валидност на сегашния кабинет няма да изтече. " Целта на държавното управление е да сложи България на картата на Европа, задачите отиват оттатък съответните решения, които предстоят да се вземат сега ", посочи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР