Срокът за смяна на касови апарати да се удължи поне

...
Срокът за смяна на касови апарати да се удължи поне
Коментари Харесай

Ще бъде ли удължен срокът за подмяна на касовите апарати?

Срокът за промяна на касови апарати да се удължи най-малко до началото на 2020 година желае бизнесът.

Старите фискални устройства би трябвало да излязат от приложимост до края на март следващата година, а задачата на измененията е оборотът на компаниите да излезе на ярко.
Бизнесът желае удължение на периода за промяна на касовите апарати Старите фискални устройства би трябвало да излязат от приложимост до края на март 2019 година
Общите разноските за бизнеса ще са обилни, от Националната организация по приходите (НАП) обаче настояват, че време за отсрочване няма.

Не обсъждаме пролонгация за замяна на касовите апарати, сподели в предаването „ Тази сутрин” Росен Бъчваров , представител на Национална агенция за приходите. Той посочи, че годишно страната губи доход от 330 млн. лева поради неналичието на регулация на софтуера на касовите апарати.

По думите му до март месец следващата година има време да се смени софтуера или целия уред на 190 хиляди устройства, колкото са регистрирани по Данък добавена стойност.

Според Ясен Танев , ръководител на управителния съвет на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт, срокът би трябвало да бъде продължен, с цел да се уточняват условията към бизнеса. По думите му според условията сега достъпът до данни на Национална агенция за приходите е прекомерно необятен.

Танев добави, че подмяната на софтуера на едно устройство става за дни, а не за 15 минути.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР