Срокът на санкциите по Закона „Магнитски“ е около 5 г.,

...
Срокът на санкциите по Закона „Магнитски“ е около 5 г.,
Коментари Харесай

Адвокат Дерменджиев: Срокът на санкциите по Закона „Магнитски“ е около 5 г.

Срокът на глобите по Закона „ Магнитски “ е към 5 година, по-късно могат да бъдат анулирани или продължени. Това съобщи в „ Тази заран “ докторът по интернационално частно право Ивайло Дерменджиев. Той изясни, че те могат да се анулират когато и да е.

Дерменджиев изясни, че не може да се апелира възбраната за влизане на територията на Съединени американски щати. По отношение обаче на глобата за блокиране на имущество и средства – те са обвързани с Четвъртата корекция в Конституцията и могат да се апелират пред съда.

„ България е на 49-о място по чувство за корупция от 180 страни. Ние сме дружно със стани като Румъния, Унгария, Южна Африка и Тунис. На последно място сме в Европейски Съюз, Беларус са по-напред от нас в това отношение “, разяснява Петър Иванов, гл. изп. шеф на Американската комерсиална камара в България.

Дерменджиев изясни, че от глобите ще бъдат наранени всички компании, които имат търговски връзки с посочените.

„ Включително банкови прехвърляния и транзакции, които правят между тях. Ако се подписа контракт с такава компания и се извърши заплащане по него – това предстои на санкциониране. Няма значение дали е на територията на Съединени американски щати, тъй като транзакциите се вършат по целия свят и когато са в щатски долари, те минават през Съединените щати. Санкцията е сериозна, само че се постанова въз основата на различен закон “, изясни юристът.

По думите му няма по какъв начин в международен мащаб да се реализира бизнес, без това да мине през Съединени американски щати и нито една банка няма да си разреши да работи със глобена компания или персона.

Иванов уточни, че в листата на глобените има хора от Хонконг, Саудитска Арабия, лица свързани с убийството на Джамал Хашоги и други, против които се водят следствия за корупция.

„ От четири години приказваме за това, само че то идва в този миг. Закъсняло или навременно – няма значение. Хората не схващат, че в световната стопанска система ти не можеш да бъдеш самостоятелен и непокътнат “, добави изп. шеф на Американската комерсиална камара в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР