Срокът на мярката 40 лв. е предвиден за 3 месеца.

...
Срокът на мярката 40 лв. е предвиден за 3 месеца.
Коментари Харесай

Срокът на мярката 40 лв. за украинските бежанци е предвиден за 3 месеца

Срокът на " мярката 40 лева " е очакван за 3 месеца. Това сподели заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на чуването си в Комисията по туризъм. Георгиева посочи, че все още са декларирали предпочитание за присъединяване в мярката 95 места за настаняване.

Тя срещна депутатите с параметрите по мярката " 40 лева "

" Министерство на туризма дава отговор главно за организацията по настаняването на украинските жители и ще управлява изплащането на сумите за това, което ни е показано като план за действително осъществени разноски. Под действително осъществени разноски - се схваща какъв брой украински жители са приели тези хора. Получилите краткотрайна протекция имат право на помощ за подслоняване и изхранване три пъти дневно в общ размер на 40 лева без Данък добавена стойност, само че с включен туристически налог за период от 3 месеца. Не се прави разлика сред дете и възрастен. Всеки заплеснат от Украйна жител над 18 или под 18 години ще бъде обгрижен от хотелиерите и те ще получат тази сума. Същата помощ ще получат и лицата, декларирали достъп до пазара на труда у нас ", сподели още Ирена Георгиева.

Тя изясни, че мярката има три стадия. Първият интервал , който ще бъде разплатен, е в интервала от 24 февруари до 31 март . Ще се подават заявки от хотелиерите , оказали грижа на тези лица в интервала от 1 до 5 април посредством системата за ръководство на националните вложения. Вторият регистриран интервал е от 1 април до 30 април , като подаването на заявки за това ще е от 1 до 5 май , а третият - от 1 май до 31 май , като кандидатстването е от 1 до 5 юни .

" Хотелиерите ще могат да изявят желанието си да вземат участие в програмата посредством стандартизирана поръчка, която ще бъде оповестена на страниците на Министерския съвет и на Министерството на туризма, с къса информация каква е цялата процедура ", сподели още Ирена Георгиева.



Задължително е информацията за настанените лица да бъде записана в единната система за туристическа информация посредством резервационните системи на съответните места за настаняване . Тази помощ се планува да се употребява и в обектите на Национален статистически институт, лечебни заведения, лечебни станции, благосъстоятелност на страната и общините . За тях вършим краткотраен указател ", сподели още Ирена Георгиева.

Относно легловата база в България, зам.-министър Георгиева сподели, че съгласно Националния туристически указател все още са регистрирани над 20 хиляди места за настаняване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР