Срокът на мярката 40 лв. е предвиден за 3 месеца.

...
Срокът на мярката 40 лв. е предвиден за 3 месеца.
Коментари Харесай

„Мярката 40 лв.“ е предвидена за 3 месеца

Срокът на " мярката 40 лева " е очакван за 3 месеца . Това сподели заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на чуването си в Комисията по туризъм, съобщи БГНЕС. Към момента са декларирали предпочитание за присъединяване в мярката 95 места за настаняване .

" Министерство на туризма ще управлява изплащането на сумите за това, което ни е показано като план за действително осъществени разноски. Под действително осъществени разноски - се схваща какъв брой украински жители са приели тези хора. Получилите краткотрайна протекция имат право на помощ за подслоняване и изхранване три пъти дневно в общ размер на 40 лева без Данък добавена стойност , само че с включен туристически налог за период от 3 месеца ", разясни Георгиева.

Не се прави разлика сред дете и възрастен . " Всеки заплеснат от Украйна жител над 18 или под 18 години ще бъде обгрижен от хотелиерите и те ще получат тази сума. Същата помощ ще получат и лицата, декларирали достъп до пазара на труда у нас ", сподели още Ирена Георгиева.

Тя изясни, че мярката има три стадия. " Първият интервал, който ще бъде разплатен, е за интервала от 24 февруари до 31 март. Ще се подават заявки от хотелиерите, оказали грижа на тези лица в интервала от 1 до 5 април посредством системата за ръководство на националните вложения. Една платформа, която огромна част от туристическия бизнес към този момент добре познава. Чрез тази система администрираме всички останали схеми за държавно подкрепяне на туристическият бизнес ", сподели още заместник-министърът. По думите й вторият регистриран интервал е от 1 април до 30 април, като подаването на заявки за това ще е от 1 до 5 май, а идващият от 1 май до 31 май, като кандидатстването е от 1 до 5 юни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР