Срокът на карантината не може да бъде променен със задна

...
Срокът на карантината не може да бъде променен със задна
Коментари Харесай

РЗИ: Срокът на карантината не може да бъде променен със задна дата


" Срокът на карантината не може да бъде изменен със задна дата. Очакваме методични инструкции от министерството на опазването на здравето за новата заповед, само че поради обстановката в София, бих предложил на хората да останат под карантина ", съобщи в предаването " Тази заран " доктор Данчо Пенчев - шеф на РЗИ - София.

Обсъжда се вид тези случаи, които се застъпват с новата заповед, тяхната карантина да е с новия период от 7-10 дни, добави той.

По думите му решението за понижаване на периода на карантината от COVID-19 е взето на база разбор и експертно мнение от страна и на други европейски страни.

" Самият инкубационен интервал и интервалът на развиване на заболяването при " Омикрон ", водят до съкращаване на този период, в който лицата са позитивни или биха могли да се разболеят ", изясни доктор Пенчев.

" На територията на София имаме няколко стъпки за откриване на болнични кревати според от натоварването на лечебната мрежа. В взаимозависимост от % на претовареност и други знаци, ние ще предлагаме на регионалния щаб ограничения ", означи шефът на РЗИ.

Дифузното разпространяване на " Омикрон " води до фокус върху децата – детски ясли, детски градини и учебни заведения, само че съгласно нето учебните заведения би трябвало да се затварят последни и първи да се отварят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР