Срокът, до който партиите и коалициите могат да подават документите

...
Срокът, до който партиите и коалициите могат да подават документите
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистрация на партиите за изборите

Срокът, до който партиите и обединенията могат да подават документите си за регистрация за парламентарните избори на 2 октомври изтича на 17 август.

Само записаните от Централната изборна комисия обединения от партии в период до 27.08.2022 година могат да подават заявки в Централната изборна комисия за отразяване на промени, настъпили в състава на обединението – овакантяване на партия или включване на нова партия.

До 16.08.2022 година за присъединяване в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година са подали документи за регистрация 20 партии и 6 обединения, според приложения лист.

До момента регистрирани от Централна изборна комисия са 7 партии и 1 коалиция, на останалите документите се обработват.

До този миг се записаха огромна част от партиите, както и основните играчи Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Демократична България, Възраждане, Има Такъв Народ.

До 17 ч. на 17 август останалите, които не са си подали документите за присъединяване в изборите, могат да създадат това в ЦИК.

Продължаваме промяната

От своя страна Никола Минчев от Политическа партия съобщи, че сигурно ще работят дружно с " Демократична България " – дали в предизборна или следизборна коалиция е тактичност за събиране на повече мандати в 48-ото Народно заседание. Както и на предходните избори Политическа партия се записва с " Волт " и Средноевропейска класа като мандатоносители. Ако регистрацията ни завърши в околните дни, ще бъде добавена към обединението, посочи Минчев.

С " Демократична България " и с Българска социалистическа партия работихме доста добре. Целим се в този формат да имаме болшинство в бъдещия парламент, съобщи още Никола Минчев.

ГЕРБ

ГЕРБ подаде документи за регистрация в ЦИК още на 11 август.

Ще водим спокойна и рационална акция, съобщи заместник-председателят на партията Томислав Дончев след регистрацията. Ще предлагаме решение за всички рецесии, в които е затънала България, тъй като от нас значително зависи политическият развой и това, което ще се случи в България, сподели още той.

По думите му е рано за съдружни разновидности, само че от огромно значение е да се скъса политическата шмекерия.

Първо би трябвало да се види каква е волята на хората, посочи Дончев.

Думите в политиката още веднъж би трябвало да имат смисъл, тъй като през последната година те са изгубили подобен, сподели Дончев и даде като образец острата изразителност на някогашните ръководещи против " Газпром ", само че също по този начин и пазаруването на съветски газ, единствено че посредством медиатори.

На въпрос дали Бойко Борисов ще бъде част от листите, Дончев отговори: Ще забележим. Но сигурно оценката на управлението на партията за работата на парламентарната група е добра. Това не значи, несъмнено, че няма да търсим и свежи попълнения.

По думите му една партия би трябвало да се развива непрестанно.

Демократична България

Нашето предпочитание за общо явяване на изборите с " Продължаваме промяната " е ясно декларирано. На ход са сътрудниците от Политическа партия. Очакваме явен отговор, съобщи някогашният правосъден министър Надежда Йорданова след кат подаде документите на Демократична България за присъединяване в изборите.

България има потребност от устойчиво ръководство. Наша грижа е да сплотяваме обществото, съобщи още Йорданова. " Това, че към сегашния миг ние заявяваме обособена регистрация, значи, че чакаме явен отговор от " Продължаваме промяната ", посочи тя и добави, че до 27 август има опция записаните субекти за изборите да създадат нови конфигурации, т.е. да се обединят за общо явяване. По думите ѝ всеки един от техническите въпроси ще бъде обект на диалози, в случай че такива стартират сред Демократична България и Политическа партия.

Движение за права и свободи

Движение за права и свободи се записаха за изборите със поръчка да спрат лъжата. Крайно време е да пресечем лъжата в политиката и освен. Крайно време е да възстановим нормалността, само че това не значи реваншизъм.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, откакто придвижването записва 3333 подписа в Централна изборна комисия за присъединяване във вота през октомври. За да има разцвет, би трябвало да има обединяване и разговор, сподели Карадайъ и уточни, че настройката им е за победа на българските жители, а тя минава през победа на Движение за права и свободи на изборите.

Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия за България потеглят със самочувствие на изборите, това разгласи водачът Корнелия Нинова по време на регистрацията в ЦИК на партията. Тръгваме с възприятие за добре свършена работа в предходното ръководство. Бяхме фактор на непоклатимост и сигурност, добави Нинова.

Българска социалистическа партия предлага четири решения за излизане от рецесията в България - мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите консуматори, отплата за бизнеса, обществени ограничения и незабавни договаряния с " Газпром ".

Няма да вършим коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ще беседваме за сформиране на държавно управление с тези, които са подготвени да продължим битката против обири, източване на пари. Искаме действителна обществена страна, съобщи още Нинова.

" Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над компаниите, орязахме пипалата на тези компании, които бяха обкръжили държавните предприятия и знаете резултата — първо място по индустриално произвеждане в Европа, което е рекордно ", акцентира Нинова. Тя съобщи, че има вяра, че хората ще оценят всичко това. Лидерът на левицата обаче акцентира, че Българска социалистическа партия има и решения по какъв начин да продължи да се бори с рецесията, която чака страната през есента и зимата. " Имаме четири работещи решения, с които подсигуряваме, че ще приведем България и народа си по-спокойно през идващите месеци ", добави тя. Корнелия Нинова посочи, че в случай че гласоподавателите им дадат нужното доверие, първото, което ще се случи, е установяване на мораториум върху цената на газа, водата и парното. Сериозна стратегия за отплата на бизнеса за разликата в цените, продължение на обществената стратегия и обществените целите и незабавни договаряния с " Газпром " - са останалите цели на Българска социалистическа партия, заяви тя.

" Възраждане "

Партия " Възраждане " се записва със поръчка да завоюват изборите. „ Очакваме това да се случи, за това работим откогато е основана партия " Възраждане ", безапелационен бе заместник-председателят на " Възраждане " Петър Петров. По думите му са значими системност и поредност. Петров добави, че от партията са уверени, че хората ще им гласоподават доверие. " С тази настройка постоянно се явяваме на избори — да станем първа политическа мощ и това ще се случи ", сподели още Петър Петров. Той е безапелационен, че все още няма партия или коалиция, с която биха могли да се коалират и ще ръководят независимо. Според него дали ще отидем още веднъж на избори след изборите през октомври ще реши българският гласоподавател. " Ние сме подготвени още веднъж да се явим на избори при нужда ", съобщи зам.-председателят на партията. На въпроса по какъв начин ще се борят с рецесиите в страната Николай Дренчев сподели, че " Възраждане " е в положение да усъвършенства връзките с Русия и в частност във връзка с енергийната рецесия.

Има Такъв Народ

Има Такъв Народ подаде документите си присъединяване на парламентарните избори на 2 октомври без наличието на медиите.

Във фейсбук страницата си от партията разгласиха малко видео, с цел да покажат, че са подали документите си. Тошко Йорданов и Любомир Каримански подадоха документите в ЦИК в късния следобяд през днешния ден.

„ За цел на тези парламентарни избори си слагаме да убедим хората в правотата ни, в това, че ще пазиме техните ползи, да получим доверието им и по-късно да осъществим това, което сме дали обещание “, съобщи Тошко Йорданов в централата на ЦИК.

„ Ще продължим да не толерираме лицемерието, както до момента сме го създали и въпреки всичко същинската страна на монетата е по-важна от всяко друго показване, “ съобщи от своя страна Любомир Каримански, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР