Сривът на криптобанката FTX на Сам Банкман-Фрайд предизвика невиждани до

...
Сривът на криптобанката FTX на Сам Банкман-Фрайд предизвика невиждани до
Коментари Харесай

Сътресенията продължават: инвеститори изтеглят рекорден брой биткойни от крипто борси

Сривът на криптобанката FTX на Сам Банкман-Фрайд провокира невиждани досега разтърсвания в криптоиндустрията. Все повече вложители изтеглят рекордни равнища на биткойни от криптоборсите, поради възходящите страхове за сигурността на техните активи, оповестяват международните уеб сайтове за криптовалути.

Припомняме, че FTX, тогавашният любим на криптоиндустрията, подаде молба за отбрана от банкрут в средата на ноември, откакто в салдото на компанията се появи дупка от $8 милиарда.
 Goldman Sachs
Goldman Sachs " пазари " крипто компании след краха на FTX

Инвестиционната банка вижда капацитет в бранша

Новият основен изпълнителен шеф Джон Рей разказа неналичието на главно ръководство на риска, а Банкман-Фрийд призна за неприятен вътрешен надзор. Бързият срив обаче разтревожи вложителите и наподобява, че към този момент няма връщане обратно.

През ноември вложителите изтеглиха 91 363 биткойна на обща стойност близо $1,5 милиарда въз основата на междинната цена за ноември от към $16 400 от централизирани тържища, в това число Binance, Kraken и Coinbase. Това означи най-голямото приключване на биткойни в историята, съгласно данни от CryptoCompare.
 Шефът на BlackRock: Повечето крипто компании ще банкрутират
Шефът на BlackRock: Повечето крипто компании ще банкрутират

Анализатори към този момент слагат под въпрос бъдещето на цифровите активи

Бързината на излизане от бранша идва, до момента в който цената на биткойн се срутва с 64% тази година и сега се търгува към $17 000.

На този декор конкурентните тържища побързаха да дистанцират себе си и практиките си от хаоса във FTX в опит да облекчат нервите на клиентите и да лимитират евентуалната болест на пазара.

Рекордните изходящи потоци обаче акцентират предпазливостта на вложителите към биткойна, защото промишлеността на цифровите активи е изправена пред засилен надзор от страна на световните регулатори.
 Биткойн доближи ново двугодишно дъно заради страхове за банкрут на още една крипто капиталова компания
Биткойн доближи ново двугодишно дъно заради страхове за банкрут на още една крипто капиталова компания

Фалит на Genesis може да отприщи нова вълна на разпродажби и още по-голям срив на Bitcoin
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР