Срив в информационната инфраструктура на Федералното управление за авиация приземи

...
Срив в информационната инфраструктура на Федералното управление за авиация приземи
Коментари Харесай

Компютърен срив приземи стотици самолети в САЩ - Свят

Срив в осведомителната инфраструктура на Федералното ръководство за авиация приземи стотици самолети в Съединени американски щати, а полетите на други бяха забавени , оповестиха международните организации.

Малко преди 7 сутринта източно време (14 часа българско време) е имало близо 1200 забавени полета в рамките на, към или отвън Съединените щати, съгласно уеб страницата за следене на полети " ФлайтАуеър " (FlightAware). Над 100 полета са били анулирани. Повечето закъснения са по източното крайбрежие.

Първоначално беше обявено, че всички вътрешни полети в Съединени американски щати са приземени поради огромен компютърен срив, а техници работят сега, с цел да поправят казуса със системата за вести за въздушни задачи.

В туитър бе обявено, че се работи по възобновяване на системата за вести.

" В момента правим дефинитивни инспекции за валидиране и презареждаме системата. Операциите в националната система за надзор на въздушното пространство са наранени ", обясниха от там, представени от Българска телеграфна агенция.

Управлението работи за възобновяване на това, което е известно като " Система за вести за въздушни задачи " (NOTAM).

Въпросната система дава информация, варираща от строителство на летища до незабавни ограничавания на полетите или развалено съоръжение. Всички самолети би трябвало да осъществят връзка с нея, в това число гражданските и военни полети.

Агенцията уточни, че ще дава чести актуализации на информацията за напредъка при отстраняването на казуса.

От United Airlines споделиха, че краткотрайно са отменили всички вътрешни полети и ще разгласяват актуализация, когато научат повече от FAA.

Германските Lufthansa и Air France оповестиха, че не престават да правят полети от и до Съединените щати, като френската самолетна компания посочи, че следи обстановката.

Няколко по полета от летището на Мадрид са били забавени тази заран, сочат данни на летищния оператор " Аена " (Aena).

Полетите на редица самолетни компании до Далас - Форт Уърт, Маями и Ню Йорк, са забавени с до няколко часа, показва Ройтерс, като за момента няма удостоверение за повода за това.

Според Белия дом в тази ситуация няма свидетелства за кибер офанзива.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР