Срив на глобално ниво засегна сайтовете на Белия дом, британското

...
Срив на глобално ниво засегна сайтовете на Белия дом, британското
Коментари Харесай

Глобален срив удари сайтовете на Белия дом, британското правителство и големи медии

Срив на световно равнище засегна уеб страниците на Белия дом, английското държавно управление и редица други огромни организации измежду които огромни медии като New York Times и Financial Times, обществената платформа Reddit, както и разплащателната система  PayPal. Хиляди уеб страници изгубиха сигнала си или претърпяха сериозни усложнения през днешния ден към 13 часа българско време поради проблеми в американската мрежа за разпространяване на съдържание (CDN) на компанията Fastly, предава 

Специализираният портал за проблеми с интернет достъпа Даун Дитектър (Down Detector) заяви за появили се информации за огромна щета при американския снабдител на облачни услуги Фастли (Fastly), отбелязва Агенция Франс Прес.

От Fastly потвърдиха случая в изказване.  " Проблемът е разпознат и е приложено решение ", допълват от компанията.

Сривът съумя да удари уеб страниците на редица медии и компании в разнообразни райони: Северна Америка, Латинска Америка, Европа и Азия. Сред тях са интернет уеб страниците на медиите New York Times, Financial Times, El Mundo, Le Monde, BBC. Социалните мрежи като Reddit и Twitch също са били без достъп. Уебсайтове на компании като Amazon, или уеб сайтове на институции като това на английското държавно управление, са паднали за няколко минути.

Към 13:45 българско време услугите бяха възобновени последователно. Fastly увери, че продължава да разследва причините за възникването на проблема.

Компанията е един от по този начин наречените интернет ускорители, който рационализира зареждането на всички типове услуги в интернет, в това число уеб страници. Вместо да хоства цялото наличие на уеб страницата на сървъри на едно място, Fastly слага облачната инфраструктура на десетки места, с цел да разреши на хората да изтеглят от най-близкия до тях сървър. Акциите на компанията сега се търгуват на цена от 50 $. 

Поради световната инфраструктура на интернет, съвсем всички огромни туристически уеб страници се нуждаят от сървъри като Fastly, с цел да дадат незабавен достъп на всички консуматори, които да могат да се свързват по едно и също време. В случая с този снабдител на CDN главната му функционалност е да понижи времето за доставка на информация с помощта на мощните си дистрибутори, които хостват елементи от уебсайтовете като изображения, връзки или приложения. Когато тези сървъри са претрупани, заради множеството хора, които се пробват да имат достъп до уеб страница по едно и също време, те стопират да дават бързо и качествено наличие, създавайки проблеми с достъпа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР