Срещу Русия се е разразила истинска война, водена от Запада.

...
Срещу Русия се е разразила истинска война, водена от Запада.
Коментари Харесай

Путин обяви Русия за жертва на война, Зеленски го сравни с Хитлер

Срещу Русия се е разразила същинска война, водена от Запада. Това заключи съветският президент Владимир Путин на парада по случай 9 май, който Русия празнува като Ден на успеха против фашистка Германия.

Те не помниха кой разруши това международно зло и не пожали живота си за освобождението на народите на Европа “, сподели Путин.

„ Днес цивилизацията още веднъж се намира в решителна повратна точка. Срещу нашата татковина е разгърната същинска война “, съобщи Путин. Той похвали „ нашите храбри въоръжени сили “, които се борят в Украйна.
 Parad Kremlin 2 Снимка: AP
Парадът за Деня на успеха в Москва тази година се организира при засилени ограничения за сигурност. В някои обитаеми места на Русия „ шествията на Безсмъртния полк “, при които тълпи излизат по улиците с портрети на родственици, починали или служили по време на Втората международна война, бяха анулирани. Официалното пояснение за това още веднъж са ограниченията за сигурност. Появиха се обаче догатки, че действителната причина са опасения, че изгубили околните си във войната с Украйна могат да донесат техните портрети.

Традиционно на Червения площад обаче се организира манифестация с първокласна военна техника. Въпреки първичния анонс, че тази година интернационалните посетители няма да има, в Москва въпреки всичко се чакат водачите на Армения, Беларус, Казахстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан
Късно нощес Русия още веднъж нападна Украйна с канонада от крилати ракети.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен алегорично дойде в Киев за Деня на Европа за среща с президента Володимир Зеленски, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Фон дер Лайен означи, че Европейският съюз се концентрира върху увеличението на натиска върху Русия, гарантирането на цялостното осъществяване на глобите и затварянето на съществуващите " малки врати " за избягването им. И че въпреки официално да не е член, „ Украйна е част от европейското семейство “.
 Ursula Twitter Урсула фон дер Лайен идва в Киев. Снимка: Twitter
Тя добави, че една от задачите на срещата със Зеленски е подготовка на почвата за начало на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

Вчера вечерта Зеленски разгласи, че Украйна ще стартира да празнува 9 май като Ден на Европа, с което в допълнение и алегорично отдалечава Киев от Москва.

9 май нормално е почивен ден в Украйна, само че не и тази година.

Зеленски е изпратил проектозакон в украинския парламент, в който се предлага на 8 май да се отбелязва Ден на възпоминание за успеха над нацизма във Втората международна война и публично отбелязване на Деня на Европа – на 9 май, което в допълнение отдалечава Киев от Москва.

Президентът добави, че годишнината от успеха над хитлеристка Германия е увещание, изтъквам, " да създадем всичко, с цел да подсигуряваме, че всеки, който заплашва живота на другите и който носи експанзия, всеки, който прибягва до гнет против други страни, той губи " и по този метод алегорично съпостави съветската експанзия в страната му с тази на нацистка Германия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР