Срещу отлагането на влизането в сила на Закона за социалните

...
Срещу отлагането на влизането в сила на Закона за социалните
Коментари Харесай

Срещу отлагането на Закона за социалните услуги се обявиха 56 граждански организации

Срещу отлагането на влизането в действие на Закона за обществените услуги се оповестиха през днешния ден 56 цивилен организации. В отворено писмо, адресирано до премиера, Народното събрание и министри, те показват, че против признатия през февруари, след пет години диспути документ, в последните три месеца се е водила целенасочена акция.

" Законът към момента не е влезнал в действие, а в Народното събрание са подадени три законопроекта: единият е за неговата анулация, а другият – за основни промени, а третият – за отсрочване ", разказват глупостта на обстановката от организациите.

Те са на мнение, че законът може да даде нужна нормативна смяна, която да сложи основите за даване на налична, навременна, индивидуализирана, способена и качествена поддръжка на нуждаещите се. " Отказът от Закона за обществените услуги ще докара системата до срив, това ще е отвод от промяна в областта на обществената политика. Реформа, която всички ние чакаме от години ", се споделя в писмото.

В него се показва още, че в случай че Законът за обществените услуги не влезе в действие, това ще бъде знак за отвод от промени, а уязвимите групи, които зависят от помощи, ще станат още по-зависими и безпомощни. Финалният апел на организациите е законът да влезе в действие и да се пристъпи към създаване на подзаконовата нормативна база.
Пълен текст на писмото
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР