Срещу мъжете лидери на ПП-ДБ - ГЕРБ изпраща изцяло женски

...
Срещу мъжете лидери на ПП-ДБ - ГЕРБ изпраща изцяло женски
Коментари Харесай

Ще има ли ротация или вървим към избори? ГЕРБ сядат на масата с ПП – ДБ

Срещу мъжете водачи на ПП-ДБ - ГЕРБ изпраща напълно женски екип

В 18 часа през днешния ден, 9 март, стартират договарянията сред " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Срещу мъжете водачи на ПП-ДБ ГЕРБ изпраща напълно женски екип, отпред с Мария Габриел. В него са Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. Те ще седнат против акад. Николай Денков, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Напрежението сред двете обединения се ускори в последните дни. Във вторник ГЕРБ показа собствен вид съдружно съглашение против меморандума на ПП-ДБ. Денков и Кирил Петков го дефинираха като добра основа за диалози.

На 5 март акад. Денков подава оставката си като министър председател, а в сряда Народно събрание я одобри единомислещо. Тогава от ГЕРБ дефинираха гласуването като " преждевременно ", а водачът им Бойко Борисов беше по същото време в Букурещ на конгреса на ЕНП.

Борисов насочи съществени рецензии към ПП-ДБ и разгласи, че договаряния ще има, само че не желае Мария Габриел да се усеща " послушко ". Според него решението за министрите би трябвало да е в нейните ръце.

В петък пък Кирил Петков посъветва Борисов да отиде персонално на срещата.

В петък Денков и Габриел се сплотиха към мнението, че идващите дни ще бъдат основни за договарянията. Габриел ще съблюдава " златното предписание на мълчанието ", а Денков съобщи, че ще работи за държавно управление с първия мандат.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР