срещу коронавирус в петък на някои от малките си отдалечени

...
срещу коронавирус в петък на някои от малките си отдалечени
Коментари Харесай

Италия ваксинира срещу коронавирус жители на по-малките острови

против ковид в петък на някои от дребните си отдалечени острови, съобщи АП. Въпросните острови са с дребен брой поданици и лимитирани здравни услуги. Сред тях са Еолийските острови на север от Сицилия и Изола Капрая край тосканското крайбрежие.

По-големите острови със лични лечебни заведения са освободени от специфичния проект.

Властите на други острови, в това число Иския и Капри, също желаят да последват образеца им, макар че не са част от новия народен проект, ориентиран към по-малки и по-труднодостъпни популации.
 Италия продължи рестриктивните мерки при пътешестване до 15 май
Италия продължи рестриктивните мерки при пътешестване до 15 май

Отрицателен тест и 5-дневна самоизолация...

Островният проект има за цел да имунизира цялото възрастно население едновременно, а не на стадии съгласно възрастовите групи - каквато е политиката на континента, където доста райони към момента са ориентирани към хора над 70-годишна възраст.

Страната към този момент е сложила 22,3 милиона дози ваксина при пълнолетно население от към 50 милиона.

В четвъртък Италия заяви за нови 258 смъртни случая, свързани с ковид, против 267 за предния ден, заяви министерството на опазването на здравето. Ежедневният брой на новите инфекции се усили до 11 807 от 10 585. Страната е записала 122 263 смъртни случая, свързани с COVID-19 от февруари предходната година, което я слага на второ място в Европа след Англия и на седмо в света.

До момента страната е съобщила за 4,08 милиона инфектирани.

Пациентите в болница с COVID-19 - без тези в интензивно лекуване - са 16 867 в четвъртък, при 17 520 ден по-рано. 127 нови пациенти са признати в отделенията за интензивно лекуване, в съпоставяне със 142 в сряда.

Общият брой на пациентите в интензивно лекуване е понижен до 2308 от предходните 2368. През миналия ден са извършени към 324 640 теста за COVID-19 спрямо предходни 327 169, заяви министерството на опазването на здравето.
 Италия със спад на Коронавирус инфектирани и умряли
Италия със спад на Коронавирус инфектирани и умряли

Италия е записала общо 119 021 смъртни случая

Припомняме, че в края на април Италия удължи до 15 май настоящия режим на пътешестване до страната - той визира и идващите от България, заяви Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Рим, влизащите в Италия са задължени да показват негативен PCR или антигенен тест , който е изработен до 48 ч. преди идването им, без значение от продължителността на престоя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР