Срещу италианския вътрешен министър Матео Салвини е започнало разследване заради

...
Срещу италианския вътрешен министър Матео Салвини е започнало разследване заради
Коментари Харесай

Разследват италиански министър заради бежанците от кораба „Дичота“

Срещу италианския вътрешен министър Матео Салвини е почнало следствие поради мигрантите, на които повече от седмица беше отказван достъп до страната, съобщи " Франс прес ". Той може да бъде упрекнат в нелегално отнемане от независимост и корист с власт.

Повод за следствието е станала обстановката с кораба " Дичоти " на италианската брегова защита, на чийто ръб остават над 100 бежанци,спасени от бреговата защита в Средиземно море на 15 август. След като Малта отхвърли да одобри плавателния съд, той се насочи към крайбрежията на Италия, само че Салвини не разреши бежанците да влязат в страната.
Няколко десетки души въпреки всичко съумяха да слязат на брега поради влошеното си здраве. Освен това локалните управляващи одобриха 27 малолетни бежанци от кораба, които нямат придружители.
Останалите на борда на " Дичота " оповестиха гладна стачка.
В събота вечерта беше взето решение Италия да одобри всички, а грижите за тях да се поемат от католическата черква.
По-рано Салвини съобщи, че чака помощ от Европейски Съюз и заплаши да върне мигрантите в Либия. Освен това Италия изрази отвращение от реакцията на малтийските управляващи, защото мигрантите са били избавени в акваторията на Малта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР