Срещата с Иван Гешев днес беше по повод писмото му

...
Срещата с Иван Гешев днес беше по повод писмото му
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: От ГЕРБ сме готови да подкрепим правителство с друг мандат

" Срещата с Иван Гешев през днешния ден беше във връзка писмото му към новите 240 депутати. Инициативата беше наша. Всеки ден сме очевидци на взрив и растеж на престъпността. Има раздор в връзките сред институциите ", съобщи пред БТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

" Ние би трябвало да сме дружно против това, тъй като ескалира престъпността, а от това страда цялото общество. Ние сме " за " правосъдна промяна, за правдивост и за експедитивност на правосъдния развой. Все още не сме видели предложенията на Крум Зарков. Нека да изчакаме Министерския съвет. Аз се поверявам на специалистите. Надявам се да водим експертен диалог, а не да се приказва с опорки. Контролът, който въведохме над основния прокурор посредством чуване на отчетите, не е задоволителен, само че ние не можем да направляваме актовете на Иван Гешев. По наша самодейност сътворяваме специфична комисия по конституционни въпроси, само че дано тя да не се концентрира върху името на Иван Гешев ", сподели още Атанасова. 

" С Румен Радев разбираме, че страната е в извънредно тежко положение. На финансовото министерство беше отхвърлен заем. Ние сме в обстановка, в която не сме желани за външни вложителите. В същото време служебният кабинет се пробва да тегли пари през седмица с извънредно високи лихви. Цялото общество по този начин и не разбра къде останаха 9-те милиарда лева заеми, които теглиха Асен Василев и Кирил Петков. Миналата година Василев внесе няколко пъти друг бюджет в Народното събрание, който беше прекрояван. Големият въпрос е ще има ли постоянно държавно управление и кой ще носи отговорността? Като първа политическа мощ, осъзнаваме нашата отговорност. Затова и хората ни гласоподаваха доверие. Няма значение с чий мандат се осъществя държавно управление. Затова призовавахме за диалози, а в този момент виждам, че ни се отхвърля разговор. Ако останем в обстановка, в която имаме мандат и предложим разговор за България, а ни се откаже, то значи, че ни чака дълбока парламентарна рецесия. Ние не държим първият мандат да се осъществя. Представям си държавно управление на виновните партии с хора, които ще гласоподават за цели ", сподели още Атанасова. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР