Срещата с ГЕРБ-СДС мина под разбирането на двете партии за

...
Срещата с ГЕРБ-СДС мина под разбирането на двете партии за
Коментари Харесай

Йордан Цонев след срещата с ГЕРБ-СДС: Имаме пълно съгласие по геополитическата ориентациия и финансовата политика

" Срещата с ГЕРБ-СДС мина под разбирането на двете партии за отговорността, която имаме всички пред гласоподавателите за излизане от политическата рецесия. Това може да стане единствено със сформиране на кабинет и продължение на работата на Народно събрание. "

Това разяснява Йордан Цонев от Движение за права и свободи след срещата на придвижването с представители на обединението.

" Тази отговорност я споделяме всички, а отговорността на ГЕРБ е доста по-голяма. Ще бъде доста мъчно както те, по този начин и ние да разбираем на гласоподавателите за какво ги закарваме на шести следващи избори ", сподели Цонев.

Обясни, че на срещата като две експертни групи са огледали въпросите, по които могат да получат единодушие и по кои може да стартират диалози.

" Имаме цялостно единодушие по геополитическата ориентациия и по финансовата политика, и по разбирането, че страната на практика влиза в дългова рецесия, че обществените финанси са в доста тежко положение и изводът ни е, в случай че един постоянен кабинет не постави старания за финансова консолидация, тя ще бъде наложена извън, защото страната ни ще влезе в процедура на несъразмерен недостиг, и извън ще бъдат наложени още по-тежки ограничения за това ", сподели той.

За това дали и по какъв начин би могло да бъде формирано държавно управление и какъв формат би трябвало да има то, ще решат водачите, сподели Цонев, само че не посочи по кое време ще бъде тази лидерска среща

ГЕРБ-СДС стартира диалози на експертно равнище с другите партии в 49-ия парламент в търсене на поддръжка за лъчение на държавно управление с първия мандат. За през днешния ден са оповестени срещи с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР