Срещата на петте десни партии преди дни прилича на събрание

...
Срещата на петте десни партии преди дни прилича на събрание
Коментари Харесай

Божидар Лукарски: Срещата на петте десни партии е като събрание на Отечествения фронт

Срещата на петте десни партии преди дни наподобява на заседание на Отечествения фронт (ОФ). Това разяснява водачът на Съюз на демократичните сили и някогашен министър на стопанската система Божидар Лукарски в предаването „ Тази заран “ по bTV.

Съюз на демократичните сили не участва на събирането, тъй като не е бил поканен, сподели гостът.

„ По принцип считаме, че би трябвало да се проведат диалози за някакво обединяване в дясно отвън ГЕРБ, отвън Парламента, само че те би трябвало да са не про- и анти- дадени персони, не на парче, а на идейна и политическа основа “, изясни Лукарски.

„ И най-големият политически мечтател не може да си показа три от тези пет партии като десни – „ Да, България “ ДЕОС и „ Зелените “ – продължи той. – Това малко ми наподобява на събиране от вида на Отечествения фронт от преди 9 септември, малко като едно ново Отечествен фронт, тъй като не виждам ясно изразени дясно-консервативни полезности, като приказваме за дясно, нито при ДЕОС, нито при „ Зелените “, нито при „ Да, България “.

По думите му Съюз на демократичните сили в действителност е отправил покана към ДСБ „ за започване на някакви предварителни диалози по отношение на това, че считаме, че те са най-близки до нашите визии за дясно-консервативни полезности. В същото време виждаме, че ДСБ вземат участие в този Отечествен фронт. Лидерът на ДСБ съобщи, че няма да се водят диалози със Съюз на демократичните сили, въобще с обединения, които не са напуснали ръководството „ Борисов 2 “. Български земеделски народен съюз за какво са там? Нямам мемоари Николай Ненчев да е напускал държавното управление до края “ – уточни Лукарски. – Малко логиката се губи и малко отново Отечествен фронт – за едни може, за други не може “.

Той обаче уточни, че „ в подобен вид Отечествен фронт не бихме взели участие “, тъй като ние не споделяме полезности, които те споделят по отношение на хомосексуалното общуване, да вземем за пример. Учудвам се какво е общото във визията за данъчна политика сред ДСБ и останалите. Явно ги събират дела анти избрани персони.

Запитан дали Съюз на демократичните сили поддържа Бойко Борисов в третия му кабинет, Лукарски отговори: „ В никакъв случай не мога да кажа, че го поддържаме или че сме срещу (...) ние сме съпротива на избрани политики “, имаме избрани забележки и градивни рецензии.

За оферти бюджет за следващата година той разяснява, че той не е добър. „ Това е бюджет, който натоварва дребния и междинния бизнес, стопира свободната икономическа самодейност за сметка на усилване на обществени функционалности. Направо бих го нарекъл социалистически проБСП бюджет, тъй като се наливат пари в много нереформирани браншове. Бюджет на задръстване на дупките – който е по-гласовит, той получава “.
Лукарски не се съгласи, че страната липсва в бедствената обстановка в Бургаско. „ Просто човек е по-малък от страната “. Моето усещане е, че централната власт, регионалната и локалната администрация си правят работата дотолкоз, доколкото им разрешават атмосферните условия, сподели гостът.

Той призна, че продължава казусът, че не се знае кой язовир на кого е. Собствеността на доста от тях е неразбираема, доста са частни, има и доста микроязовири, за които даже необятната общност не знае, че съществуват, уточни Лукарски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР