Срещата на Г-7 в Япония е възможност да убедим големите

...
Срещата на Г-7 в Япония е възможност да убедим големите
Коментари Харесай

Макрон: Трябва да убедим Индия и Бразилия, че това не е само европейска война

Срещата на Г-7 в Япония е опция да убедим огромните разрастващи се страни като Индия и Бразилия по въпроса с нахлуването на съветските сили в Украйна, съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лидерите на Бразилия и Индия, които не членуват в Групата на седемте, вземат участие във форума в японския град Хирошима като посетители. Двете страни съхраняват икономическите си и политическите си връзки с Москва 15 месеца след нахлуването в Украйна, което попречва опитите на Запада да изолира Русия, отбелязва Ройтерс.

Срещата в Хирошима е среща на единството, изключително по въпроса за Украйна, и има за цел създаде рамка за дълготраен мир в сходство с интернационалното право, посочи Макрон.

" Това не е единствено една европейска война ", сподели още френският водач.

На срещата имаме " опция да обсъдим, да обменим отзиви и да се опитаме да убедим сътрудниците от този уголемен формат на Г-7..., като да вземем за пример Индия, Бразилия, Индонезия и още няколко страни от юга, които не са имали толкоз постоянни контакти с Украйна ", сподели Еманюел Макрон.

Френският президент съобщи изясни и каква е задачата на украинският президент Володимир Зеленски да участва на тази толкоз значима среща.

Срещата на Г-7 " дава опция на Зеленски да изрази позицията си пред страни, на които от време на време се сервира единствено една версия. Казвам това няколко седмици преди среща на водачите от БРИКС ", акцентира Макрон, имайки поради, че в обединяването членуват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР