Срещата на българския премиер Бойко Борисов с руския президент Владимир

...
Срещата на българския премиер Бойко Борисов с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Путин към Борисов: Радвам се, че след дълга пауза приехте нашата покана!

Срещата на българския министър председател Бойко Борисов с съветския президент Владимир Путин стартира доскоро в московския Кремъл.

"Благодаря за поканата да посетим Кремъл и да обсъдим тематики от съвместен интерес ", съобщи Борисов влизайки на диалозите.

България счита да предложи на Русия да търгува 15 милиарда куб. м природен газ годишно през хъба Балкан. Освен това обаче българският министър председател има намерение и да разиска обстановката в Сирия и опциите за намиране на спокойно решение.

"Радвам се, че след дълга пауза приехте нашата покана. Наскоро се срещнахме с президента. Надявам се нашата среща в този момент да сътвори положителни условия за развиване на връзките ни ", бяха първите думи на Владимир Путин към Борисов.

На диалозите на българския министър председател с съветския президент участват и вицепремиерът Томислав Дончев и енергийната министърка Теменужка Петкова.

Светогорска икона на Христос Вседържател подари българския министър председател на Владимир Путин. Иконата е рисувана от монях до момента в който пости, което засилвало нейното деяние.

"Много се веселя, че след дълго спиране вие откликнахте на нашата покана - сподели Путин, напомняйки, че напълно неотдавна е приел и президента на България Румен Радев. - Надявам се, че вашата аудиенция в Русия, срещата ни и договарянията ни, диалозите ви с съветското държавно управление ще основат положителни условия за по-нататъшно развиване на нашите връзки, освен това в доста посоки, включвайки стопанската система, политическите контакти, сферата на културата и филантропичната област.

Путин подсети, че напълно неотдавна са били маркирани Дните на славянската книжовност и просвета, както и 140-ата годишнина от освобождението на България от османско робство. Президентът на Русия акцентира, че тези събития се явяват сплотяващ фактори за двете страни.

От своя страна Борисов сподели, че в хода на договарянията с Путин възнамерява да бъдат разисквани въпроси от двустранното съдействие в стопанската система, развиването на инфраструктурата, да бъдат разисквани битката с тероризма и съдействието в областта на туризма и културата. Българският министър председател пожела на Путин триумф при провеждането на международното състезание по футбол и означи, че по време на шампионата Москва ще стане столица на света, съобщи Канал 3.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР