Срещата между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и

...
Срещата между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и
Коментари Харесай

Песков съобщи условието за срещата между Путин и Зеленски

Срещата сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски може да се състои едвам след привършване на работата по текста на споразуменията сред страните, няма ясни времеви рамки, сподели Дмитрий Песков, прессекретар на главата на съветската страна.

„ В това отношение нищо не се е трансформирало. По-рано казахме, че срещата на върха би трябвало да бъде предшествана от завършване на работата по текста на контракта, утвърждение и парафиране на този текст от високопоставени чиновници. И едвам тогава можем да приказваме за среща на върха. Не бих дал никаква ясна рамка “, предава думите му ТАСС.

Песков сподели още, че Кремъл ще рапортува настрана за продължаването на договарянията. „ Що се отнася до възобновяването [на договарянията сред Москва и Киев] на следващия ден, в случай че това се случи, ще ви осведомяваме “, сподели представителят на президента.

По-рано Русия получи писмени оферти от Украйна, потвърждаващи желанието й за безпристрастен и неядрен статут.

Ръководителят на съветската делегация Владимир Медински разгласи опцията за среща сред Путин и Зеленски по едно и също време с парафирането на контракта сред двете страни на равнище външни министри.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР