Срещата между президентите на Русия и САЩ – Владимир Путин

...
Срещата между президентите на Русия и САЩ – Владимир Путин
Коментари Харесай

WP: Путин и Тръмп могат да се срещнат през юли в Европа

Срещата сред президентите на Русия и Съединени американски щати – Владимир Путин и Доналд Тръмп, може да се организира през идващия месец в Европа, където ще бъде американският водач поради срещата на НАТО.

Това оповестява Washington Post, базирайки се на служител от администрацията на Съединени американски щати и на двама дипломати.

„ В удостоверение на тези проекти в петък Тръмп сподели пред публицисти, че е „ изцяло допустимо ” да се срещне с съветския си сътрудник това лято ”, написа изданието.

При това, по негови данни, в администрацията на Съединени американски щати и в този момент, и по-рано, към този момент са се изказвали против сходна концепция. Тръмп към този момент е молил да му провеждат среща с съветския водач след диалога им през ноември предходната година на срещата на върха на АPEC във Виетнам.

„ След диалога президентът сподели, че желае да предложения Путин в Белия дом. Ние игнорирахме тази молба ”, отбелязва източникът.

Изданието отбелязва, че в този момент помощниците на Тръмп и дипломатите слагат под въпрос цената на срещата с Путин. Според тях, тези договаряния могат да „ засенчат срещата на върха на НАТО ", която ще се организира в Брюксел на 11-12 юли.

Превод: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР