Срещата между Европейския съюз и Западните Балкани започна по интересен

...
Срещата между Европейския съюз и Западните Балкани започна по интересен
Коментари Харесай

Мостът на влюбените отведе Меркел, Макрон и Мей при Бойко Борисов! Единство беляза мегасрещата в София!

Срещата сред Европейския съюз и Западните Балкани стартира по забавен метод - Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и Тереза Мей дойдат пешком по "Моста на влюбените ", с цел да стигнат дружно до НДК, където ги чакаше Бойко Борисов.

Забележително единни по главните тематики от интернационалния дневен ред, водачите на страните от Европейски Съюз влязоха в НДК за присъединяване в главното събитие на българското европредседателство – срещата сред евросъюза и страните от Западните Балкани.

Всички бяха единни към това - Европейски Съюз остава в нуклеарната договорка с Иран и ще работи за нормализиране на връзките с ислямската република; със Съединени американски щати комерсиалните договаряния са допустими единствено в случай че Вашингтон не ползва напън, а страните от Западните Балкани ще получат европейска вероятност.

В поддръжка на съглашението с Иран се изрече и немският канцлер Ангела Меркел: „ Всички от Европейски Съюз поддържат това съглашение и споделят, че би трябвало да останем, на тази база би трябвало да продължим преговорите”.

Тя преповтори и че в връзките със Съединени американски щати не би трябвало да има бариери.

В отговор на въпрос стана ясно, че Меркел е в течение и по тематиката с българските превозвачи. „ Ще продължим договарянията, деликатно изслушахме българската страна. Държим на положително обществено състояние на шофьорите”, акцентира тя.

Българският министър председател Бойко Борисов посочи, че по смяна в противоречивите текстове от пакет „ Мобилност” ще вземат участие немски, френски и български специалисти.

„ Всички схващат какъв брой са значими Западните Балкани. Всички имат своите притеснения”, уточни той.

„ Вървим към необятно разширение, Западните Балкани би трябвало да имат тактика, която да следват от близко и да ги окуражаваме, само че без да сме лицемери”, сподели френският президент Еманюел Макрон. По иранската тематика той разяснява, че договорката от 2015 година освен би трябвало да се резервира, само че и да се надгради, съобщи БТВ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР