Срещата между Бисер Петков и майките на деца с увреждания

...
Срещата между Бисер Петков и майките на деца с увреждания
Коментари Харесай

Министърът слезе при майките... Резултати? Няма!

Срещата сред Бисер Петков и майките на деца с увреждания мина без резултат, заради неспособност да се изготвят финансови доклади за разпределените средства.
След срещата, Социалното министерство трябваше да излезе с дефинитивно решение за Закона за персоналната помощ, както и да показа финансови планове за нужните средства за неговото използване.
Такова решение, обаче, не е взето поради неналичието на данни в Министерството за броя на хората с увреждания в България.
Повече от два часа министър Бисер Петков и майките на деца с увреждания водиха договаряния, в които се оказа, че няма изясненост какъв брой тъкмо са хората с увреждания.
Засега палатковият лагер пред Народното събрание остава.
"Не се усещаме задоволени - няма конкретика. От Социалното министерството нямат информация какъв брой са хората ", сподели протестираща.
"Не е съществено от Министерството да няма данни ", сподели омбудсманът Мая Манолова. Тя добави, че средствата, които се изразходват годишно са огромни и би трябвало да се знае за кого се разпределят.
Протестиращите не престават да показват несъгласието си в София, Варна, Бургас и Русе.
"В Народното събрание са привикнали на 2-3 дни звук и след това всичко утихва, само че този път няма да е по този начин. Дори и другите да се откажат, аз ще остана ", закани се протестираща майка от Русе.
В понеделник от 9:30 ч. в следва още една среща на майките на деца с увреждания в Социалното министерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР