Срещаме се със Сара Бостуик - глобален ръководител на отдел

...
Срещаме се със Сара Бостуик - глобален ръководител на отдел
Коментари Харесай

Сара Бостуик за устойчивото развитие в бизнеса

Срещаме се със Сара Бостуик - световен началник на отдел „ Връзки със заинтригуваните страни за стабилно развиване “ във Филип Морис Интернешънъл, с цел да ни опише малко повече за взаимовръзката сред устойчивото развиване и бизнеса.

В днешни дни всички приказват за резистентност. С какво е друг методът на Филип Морис Интернешънъл по тематиката?

С нашата "Декларация за планове " се ангажираме да ускорим края на тютюнопушенето и да сложим основите на един мощен бизнес в области, свързани с подобряването на качеството на живота и здравето, което е израз на устрема ни да създаваме и осъществяваме сполучливо на пазара артикули с положително чисто влияние за обществото. За да осъществим тази цел, е нужна радикална промяна на нашия бизнес. Стратегията ни е да изпълним по виновен метод прехода от цигарена компания към водеща в света компания с бездимен бизнес, като в същото време се насочваме и към прилежащи сфери, като възстановяване на качеството на живота и опазване на здравето.

Нашият метод за стабилно развиване слага фокуса върху създаването на тактики, които разрешават да се намерят решения на проблемите, свързани с екологичното, обществено и корпоративно ръководство, разпознати в оценката ни за същественост на устойчивото развиване. В този смисъл разграничаваме две обособени форми на обществено и екологично влияние – влияние, обвързвано с нашите артикули (какво произвеждаме) и влияние, обвързвано с нашите бизнес интервенции (как го произвеждаме).

Този метод дава опция на компанията да насочи вниманието към обстоятелството, че в сходство с резултатите от оценката за същественост на устойчивото развиване, намирането на решение на обществените последици от продуктите на компанията е сложено в центъра на тактиката. Това са областите, в които следва да насочим ресурсите си, да сътворяваме нововъведения и да създаваме решения, които способстват за решаването на някои от най-наболелите проблеми на обществото. Това е и опция за напредък и е най-силното ни конкурентно преимущество.

Най-сериозният и най-актуален резултат, към който е ориентирана нашата тактика, са здравните последици от тютюнопушенето. Това е най-големият принос към публичното здраве, който можем да създадем, и е крайъгълният камък в желанията и бизнес тактиката на Филип Морис Интернешънъл. Бизнес трансформацията е развой, характерен за нашата компания. Сред основните детайли за постигането ѝ са индикаторите за бизнес промяна (ключови знаци за осъществяване, включващи финансови и нефинансови индикатори, посредством които нашата промяна става измерима и проверима), Пътна карта до 2025 година (определя пътя за осъществяване на дълготрайния проект от 11 съществени цели), Индекс за стабилно развиване (обвързва дълготрайните хонорари на управителните фрагменти с постигнатите резултати за устойчивост), финансова рамка, обвързвана с бизнес трансформацията, (интегрира бездимната промяна в нашата финансова тактика, като плануваните в нея основни знаци за осъществяване са дефинирани в сходство с най-съществената за устойчивото ни развиване тематика: здравни резултати от нашите продукти).

Как въздейства устойчивостта на бизнес растежа и до каква степен е неразделна част от метода, по който компанията реализира активността си на всички равнища и във връзка с всички длъжности?

Трансформацията на Филип Морис Интернешънъл не се свежда единствено до замяната на един артикул с различен. Тя включва трансформиране на цялата верига на цената, както и на метода, по който компанията работи с обществото. Това изисква цялостен обзор и коренна смяна на цялостния бизнес модел и на цената, която предлагаме, които от своя страна основават нови благоприятни условия и провокации във всички аспекти на бизнес от продуктова промяна (иновации за по-добри продукти) през външна промяна (промяна на метода, по който работим със заинтригуваните страни) до вътрешна промяна (нова организация и верига на стойността). За да интегрираме устойчивото развиване във всичко, което вършим, и с цел да подсигуряваме съществуването на мощна управническа конструкция, обвързвана с устойчивостта, нашите световни отдели за стабилно развиване, стратегическо обмисляне и финанси са подчинени на основния финансов шеф.

Колко е значима устойчивостта за една компания, която е подхванала толкоз амбициозна промяна?

Устойчивостта е в сърцевината на трансформацията ни и е отговор на провокациите, произлизащи от траснформационния развой, като в същото време той подтиква нововъведенията и ни слага в по-добра позиция за триумф в бъдеще. Комплексността на нашата тактика се дължи на обстоятелството, че ние управляваме по едно и също време въздействието по две вериги на цената – веригата, от която се стремим да се откажем (нашето портфолио от цигари) и веригата, към която се движим (нашето портфолио от бездимни изделия), като в това време управляваме и въздействието от самия трансформационен преход.

Къде се пресичат концепциите за резистентност и за екологично, обществено и корпоративно ръководство и по какъв начин?

Стратегията за резистентност е корпоративна тактика. Темите, свързани с екологичното, обществено и корпоративно ръководство (Environmental, Social, Governance - ESG), са бизнес тематики. Те са в основата на триумфа и резултатите и са още един израз на водачеството на компанията в региона на устойчивостта и корпоративните цели. Ние твърдо имаме вяра, че устойчивото развиване и бизнес резултатите не са две обособени писти и два обособени разказа. Те са изцяло взаимосвързани и устойчивостта и финансовите резултати се укрепват взаимно.

Нашият метод за резистентност адресира предпочитаните тематики на екологичното, обществено и корпоративно ръководство чрез осем тактики с фокус върху въздействието от нашите артикули и от нашите бизнес интервенции. Ние назоваваме това ESG+P, където P значи Продукт (product). Не на последно място, нашата тактика акцентира смисъла на тематиките, свързани с корпоративното ръководство, което не би трябвало да бъде подценявано. Политиките, разпоредбите и процедурите на компанията обуславят нейната дарба за сполучливо осъществяване на тактики и решение на екологичните и обществени проблеми.

Кои са 3-те най-важни цели на устойчивото развиване, които Филип Морис Интернешенъл се стреми да извърши?

Три е доста дребен брой и по тази причина в нашата Пътна карта до 2025 година са заложени 11 основни цели. Да желаете от мен да избера 3, е като да желаете да избера обичаното си дете!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР