Среща в Народното събрание между членовете на Комисията по труда,

...
Среща в Народното събрание между членовете на Комисията по труда,
Коментари Харесай

Инвалиди от Велико Търново поискаха помощ от депутата от БСП Весела Лечева

Среща в Народното събрание сред членовете на Комисията по труда, обществената и демографската политика и представители на Клуба на пенсионера и инвалида от Велико Търновще приготвя националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева. Тя се срещна с хората от Клуба на ул. „ Краков “ в Старата столица по тяхно искане, с цел да обсъдят концепцията за реформиране на ТЕЛК-овете, която се прави сега.

Присъстващите на срещата във Велико Търново споделиха страховете си, че след измененията е допустимо пенсията им да отпадне напълно, в случай че постъпят на работа, даже да е почасова. Хората с увреждания споделиха опасенията си от настояванията на национално представителни работодателски организации, които упорстват хората с увреждания, чиято експертиза на работоспособността им разрешава да се трудят най-малко 6 часа дневно, да нямат право на инвалидна пенсия.

Инвалидите се претесняват от заявките на работодателите, че в този случай не са склонни да покрият разликата в заплатата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР