Среща в Луксор обръща живота йВъв Вселената всичко се развива

...
Среща в Луксор обръща живота йВъв Вселената всичко се развива
Коментари Харесай

Млада психоложка лекува със силата на камъните

Среща в Луксор обръща живота й


Във Вселената всичко се развива първо на енергийно равнище. От енергийното отива на психическото. Чак след това, от душeвността ни, мозъкът който е най-силният манипулатор, като основава новите мисли и страсти, изпраща информацията към физическото тяло. Ако работим с силата си и я поддържаме здрава, то и ние ще сме здрави.

Точната и разумна връзка изяснява кристалотерапевтът Гергана Илиева.
 1401  1402  1403
По обучение тя е социолог и психолог, само че същинското й предопределение е да оказва помощ на хората. За задачата е намерила съучастници – камъните и тяхната скрита мощ. И помощ от своя нравствен преподавател от Египет.
Историята на Гери и камъните е тъкмо като в приказките, освен тъй като огромна част от събитията се случват в екзотичния Египет.

Камъните постоянно са я привличали. Още от дете, щом види малко, цветно, хубаво камъче, дребното момиченце не устоява на желанието до го пипне и да му се радва. Ясно си спомня по какъв начин като напълно мъничка най-вече обичала да върви на посетители с родителите си у Таня и Коко, кумовете на нейната вуйна и чичо.

Коко е геолог. На едната стена на хола им вместо обичайна по това време библиотека имало дупки, а в дупките камъни. Малката Гери заставала пред стената като омагьосана. Най-много харесвала кристалите и с часове играела с тях. На изпроводяк изгаряла от неспокойствие, знаела че Коко постоянно подарява по няколко камъчета, по тази причина се питала: „ Колко ли красиви ще са този път? ”

После през годините, с мотив и без мотив, в живота й нахлуват камъни. Голям колкото праскова аметист, неизвестно от кое място, намира на балкона си. Колеги, като вървят на екскурзия, в подарък й носят камъни. Приятелите – и те камъни й подаряват, нищо че знаят, че тя сама си купува.

През октомври предходната година отива на ревю на минерали в Националния музей „ Земята и хората ”. Там си купува камила от камък. И с нетърпящ несъгласие звук декларира на своя другарка: „ Никол, камилата ще взема отсам, а пирамидата ще си донеса от Египет ”.

Макар да няма визия по кое време и по какъв начин ще отиде в примамливата с екзотиката на антична история страна. След броени дни научава, че група младежи отпътуват по план „ Доброволци за мир ” за Египет. Бърза инспекция открива, че има още едно свободно място и Гери никак не се замисля, купува самолетен билет и отлита.

Срещата, която обръща живота й, се случва в Луксор. Една вечер, когато всички участници са изтощени от обиколки и страсти, след превъзходно светлинно шоу, в което младежите разпъват трикольор и показват България, една от локалните организаторки Дуа (на турски значи молитва) кани българската група в магазин за камъни на собствен другар.

Първа потегля Гери. Като влезнала в магазина, ахнала, видяла се като доста, доста дребна пред стената на геолога Коко. От неспокойствие още по-здраво стискала камъчето шунгит, харизано й единствено ден преди да отпътува.

„ Какво търсиш ”, попитал я мъжът в магазина, който Дуа показала като Ахмед. „ Мисля, че нищо не диря ”, отвърнала Гери и траяла да се любува на камъните. „ Имаш ли обичан камък ”, траял да упорства Ахмед. „ Не, всички камъни са ми обичани. ” „ Имаш ли камък в себе си и може ли да го видя ”, с усмивка, която не допускала отвод, запитал още веднъж притежателят на магазина.

Гери му подала шунгита и още щом го поел и подържал минута – две, египтянинът изригнал: „ Ти даваш ли си сметка каква невероятна сила имаш? ”

Поканил я да седне до него и почнали да си приказват за камъните. Показал й екземпляри, които в никакъв случай преди не била виждала. Дори й дал да подържи един от неговите камъни. Като го взел назад Ахмед почнал бързо, на един мирис, да споделя. „ Все едно ми прочете живота ”, обобщава чутото Гери.

Накрая приключил с думите: „ Цял живот съм очаквам индивида, на който да предам знанията си. Имаме доста работа, подготвена ли си? ” „ О.К. ”, отвърнала Гери.

Оттогава към този момент два пъти е ходила в Египет. Знае, че ще отива още доста пъти. Основното й занятие е кристалотерапията – оказва помощ на хората, като практикува наученото. За да извърши своята задача, разчита на чудодейната мощ на камъните. И на Ахмед, тъй като енергийните практики могат да се ползват без значение от времето, дистанцията и пространството.

Кой камък каква мощ носи

 Малка част от персоналната сбирка с кристали и минерали на Гери. Малка част от персоналната сбирка с кристали и минерали на Гери.
ОПУШЕН КВАРЦ – отстранява блокажите и оказва помощ да преминем през компликациите от предишното, почиства отрицателните усеща и страсти, отстранява „ пушека ” от мислите ни

КАРНЕОЛ – заветен камък, употребен от суфистите за отбрана, срещу уроки и „ неприятни очи ”, дава сила и мощ

ЦИТРИН – отстранява отрицателните мисли, пази от злоба, дава себеуважение и любов към себе си, отваря вратите на вярата

РОЗОВ КВАРЦ – камък на любовта и откровените нежни усеща, на топлотата и хармонията, покачва женската сила и заличава душевни болки и рани

ЛАПИС ЛАЗУЛИ – камък на истината и себеизразяването, пази от разочарования и скрупули, отваря сърцето, гърлената чакра, третото око, като ни оказва помощ да забележим вярата, любовта и сладостта от живота. Египтяните считали, че посредством лаписа човек може да доближи до свещената мъдрост. От арабски – „ Синият Рай ”

АМЕТИСТ – оказва помощ да опознаем себе си, дава успокоение, баланс, самообладание, мир, предизвиква щастието и задоволството, прелестен е за медитация и свързване с духовни водачи

КРИСТАЛ – дава себеувереност, изясненост какво тъкмо желаеме, пречиства както човек, по този начин и пространства

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР