Среща на високопоставени американски и китайски дипломати започна в резервирана

...
Среща на високопоставени американски и китайски дипломати започна в резервирана
Коментари Харесай

Резервирана и студена атмосфера при посещението на Помпео в Китай

Среща на високопоставени американски и китайски дипломати стартира в резервирана и студена атмосфера , а държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и китайският външен министър и държавен консултант Ван И изложиха недоволствата си от утежняването на двустранните връзки, оповестява " Ройтерс ".

Двамата акцентират нуждата от съдействие, само че забележките им пред публицисти при започване на срещата са съответни.

" Съединени американски щати непрестанно ескалират комерсиалната война с Китай, те също по този начин започнаха редица дейности по отношение на Тайван , които вредят на Китай и насочат безпочвени рецензии към вътрешната и външната политика на Китай ", разяснява Ван И по време на общата сис фотография с Помпео.

" Смятаме, че това е директна офанзива против нашето взаимно доверие и хвърли сянка върху връзките сред Китай и Съединени американски щати. Ние настояваме Съединени американски щати да спрат всички тези неправилни деяние ", добавя той.

 Вицепрезидентът на Съединени американски щати: Намесата на Русия бледнее пред дейностите на Китай
Вицепрезидентът на Съединени американски щати: Намесата на Русия бледнее пред дейностите на Китай

Пекин активизира " сътрудници за въздействие под прикритие "

Помпео, който осведоми Ван И за среща си със севернокорейския водач Ким Чен-ун, разяснява, че има фундаментално разминаване с въпросите, които слага външният министър на Китай .

" Изключително сме загрижени за дейностите, подхванати от Китай и с неспокойствие чакам да имам опцията да разисквам всяко едно от тях през днешния ден, тъй като това е извънредно значимо ", изясни Помпео.

Помпео и Ван И намерено спорят, коя страна е отдръпнала двустранния разговор по сигурността, който се очакваше да се състои в Пекин този месец.

Миналата седмица вицепрезидентът Майк Пенс ускори американската акция и напън против Пекин отвън комерсиалната война, обвинявайки Китай в " злонамерени " старания да подкопаят президента Тръмп преди изборите за Конгреса през идващия месец и безразсъдни военни дейности в Южнокитайско море.

 Тръмп: Китай
Тръмп: Китай " управлява " военната индустрия на Съединени американски щати

Пекин произвеждал основни военни сегменти

Китай и Съединени американски щати би трябвало да разширят политическото си съдействие , съобщи в високопоставеният китайски посланик Янг Джиечи по време на среща с Помпео.

Помпео разяснява, че има доста въпроси, с които Вашингтон и Пекин не са съгласни, само че е значимо двете страни да се изслушват .

Разговорите сред Помпео и Янг се организираха при по-мек звук спрямо началото на срещите сред Помпео и Ван И.

 Съединени американски щати демонстрират капацитета си за война на няколко фронта с учения в Южнокитайско море?
Съединени американски щати демонстрират капацитета си за война на няколко фронта с учения в Южнокитайско море?

Тихоокеанският флот е предложил няколко учения през ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР