Средство срещу мравките, което ще ги прогони от градината Много

...
Средство срещу мравките, което ще ги прогони от градината Много
Коментари Харесай

Трик, който ще прогони мравките в градината

Средство против мравките, което ще ги прогони от градината

Много градинари знаят, че при цялата си привидна безвредност и даже изгода, мравките могат да причинят забележителна щета. Тази щета не се лимитира до яденето на плодове, зеленчуци и цветни пъпки. Мравките просто обожават сладкия нектар, който листните въшки дават и поради него се грижат по всевъзможен метод за този пакостник: трансферират листни въшки на нови места и също по този начин ги пазят по всевъзможен вероятен метод. Така в градината ви ще имате освен мравки, само че и листни въшки.

Съществува един доста елементарен и въпреки всичко ефикасен метод за справяне с мравките, без никаква химия!

Трябват ви олио и мека тъкан. Нарежете плата на линии. Потопете ги добре в олио и ги увийте към ствола на дървото на уместно място. “Маслената граница ” би трябвало да се следи и понякога, когато стартира да изсъхва, още веднъж накиснете тъканта в олио. Този способ е добър, тъй като няма да аргументи щета на дървото.

Вижте още: Кюфтета върху зеле в доматен сос

Факт е, че мравките се движат “по миризма ” и по пътеката, която в миналото е била изследвана. И благодарение на плата и олиото този път е блокиран и мравките просто се губят и не знаят какво да вършат: новите не могат да дойдат и „ старите “ не могат да си тръгнат. На последните би трябвало да се помогне, като просто ги махнете от дървото.

Мравките безусловно не могат да преодолеят тази преграда и просто се тълпят към нея. Ето по какъв начин наподобява тази картина ден по-късно.

Използвайте това дейно средство против мравките. Резултатът ще ви хареса!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР