Средствата за култура да достигнат заветния 1% от националния бюджет

...
Средствата за култура да достигнат заветния 1% от националния бюджет
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Досега не беше модерно да се прави култура, приоритет беше асфалтът

" Средствата за просвета да доближат заветния 1% от националния бюджет – това ще бъде първата препоръка за новия министър на културата. Няма друга страна в Европейския съюз с половин % бюджет за просвета ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва на откриването на изложбата " Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2021 година “ в Националния исторически музей. 

" За предходните държавни управления не беше съвременно да се прави просвета. Приоритет беше асфалтът, оказа се, че и той не е толкоз здрав, колкото ни убеждаваха. Вярвам, че новото държавно управление е от просветени хора, които са уверени какъв брой значима е културата за развиването на страната и обществото ", добави вицепрезидентът.

" Изложбата подхранва самочувствието ни на българи, основали една от най-древните цивилизации “, посочи Йотова и пожела на българските археолози да не престават да записват имената си със златни букви измежду най-хубавите учени освен на европейско, а и на международно равнище. Експозицията е отворена за гости от на следващия ден до месец март следващата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР