Средствата за хотелиерите, приемащи украински бежанци, са предвидени за три

...
Средствата за хотелиерите, приемащи украински бежанци, са предвидени за три
Коментари Харесай

Христо Проданов: Повечето бежанци ще започнат работа, затова помощта е за 3 месеца

Средствата за хотелиерите, приемащи украински бежанци, са планувани за три месеца - 80% от търсещите протекция изявяват предпочитание за стартират работа и евентуално ще имат опция да излязат на свободен наем. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов пред Българска национална телевизия, като подсети, че българските работодатели имат подготвеност да одобряват на работа хора от Украйна. По думите му, по този начин хотелиерите ще могат да одобряват туристи през дейния туристически сезон.

От коментара му не стана ясно какво ще се случи с бежанците, които не съумеят да си намерят работа, или с майките, чиито деца са прекомерно дребни, с цел да потърсят реализация на пазара на труда.

Средствата за хотелиерите са от бюджета на Министерството на туризма, само че министър Проданов съобщи, че се надява да бъдат получени и средства от европейския фонд за филантропична помощ.
Проданов добави, че в признатата от Европейски Съюз инструкция за европейска взаимност към този момент е планувано подкрепяне на бежанците до една година, само че министерството е определило период от три месеца, тъй като съгласно него за това време главната бежанска вълна ще премине.

Междувременно в другите страни от Европейски Съюз подпомагането на бежанците не се обвързва с упования те да стартират работа или със периоди, в които това да се сулчи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР