Средствата от глобите, които Volkswagen плати в Съединените щати заради

...
Средствата от глобите, които Volkswagen плати в Съединените щати заради
Коментари Харесай

САЩ влагат глобите от VW в електромобили

Средствата от санкциите, които Volkswagen заплати в Съединените щати поради абсурда с манипулираните нездравословни излъчвания на дизеловите си коли, ще бъдат изхарчени за развиването на електрическата подвижност. Парите ще бъдат вложени в подмяна на остарелия дизелов превоз, най-много учебни и градски рейсове, както и за разрастването на мрежата от зарядни станции за електрически автомобили, оповестява немският вестник Welt am Sonntag и fakti.bg

Заявки за приемане на средства от екологичния фонд VW Diesel Emissions Environmental Mitigation Trust, който е получил $2.9 милиарда от санкциите, платени от немския тръст, са подали множеството щати, територии на Съединени американски щати и индиански резервати. Американското Министерство на енергетиката е разпределило суми от $8 до $423 млн., като 20 щата ще получат по над $50 млн. 22 щата към този момент са показали подготвени проекти за вложенията, а други 20 създават такива.

Най-голяма сума (почти $423 млн.) ще получи Калифорния. Щатът има намерение да употребява средствата за рационализация на автопарковете на промишлените предприятия и техниката на товарните железопътни гари. Властите в Джорджия считат да закупят електрически рейсове за летището в Атланта, а сътрудниците им от Върмонт са създали проект за електрически директни и учебни рейсове. Столицата Вашингтон ще влага парите в електрически боклукчийски камиони и в награди за жителите и бизнесмените в щата при покупка на електрически автомобили.

В някои щати към момента се водят яростни полемики защо да бъдат оползотворени средствата от VW Diesel Emissions Environmental Mitigation Trust. Споровете са най-горещи в три от щатите, за които са отделени огромни суми - Тексас ($209.4 млн.), Флорида ($166.3 млн.) и Ню Йорк ($127.7 млн.). Заради Дизелгейт Volkswagen заплати в Съединени американски щати санкции за над $20 млрд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР