Средствата, които родопчани даряваха за Евгения Николова, ще бъдат преведени

...
Средствата, които родопчани даряваха за Евгения Николова, ще бъдат преведени
Коментари Харесай

Почти 15 000 лева събра кампанията за Женя, дават ги на друг...

Средствата, които родопчани даряваха за Евгения Николова, ще бъдат преведени по сметките на заболели деца, оповестиха уредниците.

43-годишната Евгения страдаше от тежка сърдечна непълнота. Държавата й бе отпуснала средства за трансплантация на сърце в Съединени американски щати, само че нямаше задоволително средства за престой и пътешестване зад океана. По Коледно-Новогодишните празници Смолян се сплоти за събиране на средствата нужни за 18-месечния престой след трансплантацията в Съединени американски щати, само че Евгения умря сутринта на 1 януари т.г. По нейно предпочитание парите събирани за нея, ще бъдат преведени на заболели, измежду които 17-годишният Виктор от Варна, което се бори със тежката диагноза рак на костите - Сарком на Юинг.

Младата майка остави две деца сираци и спомен за човек с голяма добрина, споделят покрусени донорите. „ Благодарим от сърце на всички донори, които поддържаха идеята на Евгения! За страдание тя не дочака своето сърце. Но вие още веднъж показахте своята съпричастност и добрина! От дарителските кутии, отворени досега и от благотворителния концерт, който бе в памет на Жени, се събраха общо 14 931,77 лв. “, оповестиха уредниците.  

2521,63 лв. от парите са преведени за лекуването на 17-годишният Виктор. Още 2880 лв. са преведени за лекуването на 4-годишната Стефани от Смолян, която страда от детска церебрална парализа. Преди време на момиченцето е осъществена интервенция в Турция, а в този момент следва продължителна рехабилитация, с цел да може то да върви. В Смолян тече акция за събиране на средства за лекуването на детето.

2880 лв. са преведени от събраните средства за Женя са преведени и за лекуването на 13-годишната Рая от Девин, която също страда от подлия Сарком на Юинг и родопчани събират средства за лекуването й.

Останалите средства ще бъдат дарени за други дела, за които ще бъде даден цялостен доклад, обявиха основателите на дарителската акция, обединени във фейсбук страницата „ Да помогнем на Дани “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР