Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Това увери

...
Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Това увери
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска близо 9 млн. лева за осем общини

Средствата, които отпуска държавното управление, отиват директно при хората. Това увери министър председателят Бойко Борисов на постоянното съвещание на кабинета, на което държавното управление отпусна 8,7 млн. лева по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово.

Той уточни, че парите се дават за водоснабдяване, канализация, учебни заведения, обучение, спорт и паркове и акцентира, че това се случва в общини с кметове са от целия политически набор.

По думи на Борисов акцентира, че поддръжката за всички общини в България ще продължи интензивно. Той добави, че в последните години се слага акцент върху финансирането на значими планове за Северозапада, Севера и Родопите.

От своя страна финансовият министър Кирил Ананиев удостовери, че грижата към общините на държавното управление постоянно е била съответна. Той уточни, че Министерският съвет продължава да финансира и построяването и ремонтите на християнски храмове и манастири в страната.

786 000 лв. от отпуснатите от държавното управление средства са планувани за община Лесичово. С тях ще се извърши главен ремонт на улични мрежи в селата Динката и Калугерово.

С 1 200 000 лева ще бъде подкрепена община Белово за реализирането на главен ремонт и възобновяване на централната градска част на града.
 Одобрени са спомагателни 24, 6 млн. лева за общините за 2020 година
Одобрени са спомагателни 24, 6 млн. лева за общините за 2020 година

Средствата се обезпечават посредством преструктуриране на разноските

Смолян е третата подкрепена община от държавното управление. Със сумата от 285 000 лева ще се извърши ремонт на покрива на постройката на Родопския трагичен спектакъл.

656 000 лева пък се отпускат на община Плевен за консервация и реституция на Къща музей " Цар Освободител Александър II " и на Параклис-мавзолей " Св. Георги Победоносец ", както и за ремонт на улица " Генерал Скобелев ". С отпуснатите средства ще се осъществя и първият стадий на плана за възобновяване на инфраструктурата. Довършва се и водният цикъл.

По бюджета на община Радомир ще бъдат преведени 1 568 000 лева . за реорганизация, съоръжение и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града.

За община Мездра държавното управление отпусна 1 606 000 лева . С тях ще се извърши ремонт и реорганизация на водопроводи и улици в обитаемоте места на общината. Работи се и за възстановяване на положението на обитаемоте места по периферията на общината.

За община Болярово бяха отпуснати 816 600 лева за реорганизация на ул. " Младежка " в града. Кметът Христо Христов посочи, че за развиването на региона от основно значение е и направената реорганизация на компресорната станция " Странджа ", където доста хора намират работа.

1 785 000 лева помощ получи и община Сливен. С тях ще бъдат построени две спомагателни учебни здания за Профилираната природо-математическа гимназия " Добри Чинтулов " и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици " Захарий Стоянов ". Премиерът уточни, че в центъра на града се намират трите най-големи учебни заведения и в центъра се построява физкултурен салон за едно от тях. По тази причина през днешния ден се отпускат средства, с цел да разполагат и другите две учебни заведения с физкултурни салони.

Отпуснати бяха и 600 000 лева за доизграждане на манастирския комплекс " Света Троица " в местността Кръстова гора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР